Vannak a francia nők, meg a francia édességek. Bármelyiket is nézzük, kifinomultság, könnyed elegancia árad belőlük, különösebb erőlködés nélkül.
Vannak nációk, akiknek könnyedén át tudjuk venni a külső jegyeit pl. öltözködésben, de a franciák magától értetődő sikkjéhez szerintem születni kell. Látjátok lelki szemeitek előtt azt a francia nőt, aki átrohan a szemközti kávézóba szombat reggel, tökéletes a haja, pedig semmi frizura, smink nélkül van, de ragyog a bőre és csak beleugrott az első ruhájába amit a szekrényben talált, de nem lehetne ennél csinosabb. Tulajdonképpen meztelen valójában is tökéletes, csak a ruha még jobban kiemeli ezt.
Ilyen a macaroonjuk is. Mint a sztereotip francia nő. Nincsenek benne árnyalatok, ha megsül és sikerül, az tökéletes. Könnyed, elegáns, és bármilyen ruhát adunk rá - krémet rakunk bele -, az csak kiemeli az eredeti tökéletességét. Holnap is ezt az arcát mutatja, Ő így bújt ki a világba.
Csodálattal adózom nekik. Én is ilyen szeretnék lenni, de a sors igazságos, a tökéletes külső helyett mást adott nekem. (Akkor se mondom meg, hogy mit!)
Macaroon hozzávalók:
90 g tojásfehérje
110 g mandula
200 g porcukor
6 g kakaó
Ganache hozzávalók:
150 g étcsoki
2 g nescafé
150 g tejszín
50 g vaj
A szobahőmérsékletű, (nem friss) tojásfehérjét verjük kemény habbá, adjuk hozzá a cukrot, a mandulát és a kakaót.
Teflonos sütőpapírra 10 forintos nagyságú korongokat nyomjunk, hagyjuk fél órát száradni a levegőn, majd az előmelegített sütőben 140 C fokon 14 perc alatt süssük készre.
A ganacheheoz a tejszínt forraljuk fel, tegyük bele a csokit meg a kávét, keverjük, míg el nem olvad, aztán jöhet a vaj, majd a várakozás, hogy langyosra hűljön. Ekkor lehet a krémmel összetapasztani a korongokat.
Utolsó kommentek