A joghurt a nyár alapanyagainak egyike, ami a friss, könnyű desszerteket illeti. Nekem legalábbis. Olyannyira jól variálható, annyi mindenhez felhasználható, és annyira kalóriabarát, hogy kár megfeledkezni róla, sőt érdemes egyenesen a kedvencek listájára tenni. Ha vendégeket várunk, és nem akarunk sütni, szintén nem elhanyagolható szempont, hogy 5 perc alatt elkészíthető, és egy szép pohárban tálalva nem fogunk szégyenkezni miatta.
Hozzávalók:
8 sárgabarack
100 ml bodzaszörp
500 ml natúr joghurt
1 ek agave szirup
1 őszibarack
1 ek cukor a karamellizáláshoz
1 ek vaj
A poharak aljára elosztjuk a sárgabarackot, majd rákanalazzuk a joghurtot, és a tetejére rátesszük a barackszeleteket.
A nyári igazi érett őszibarackokat nem kell serpenyőben karamellizálni, elég ha karamellizáló pisztollyal egy kevés cukrot pirítunk a tetejére.
Nagyon szerethető hűs, nyári desszert!
Annyira megzavart a mobil feltöltés másolásos procedúrája, hogy egy napig nem volt címe a posztnak. Jajj!
Utolsó kommentek