Most, hogy a tél rájött mégis inkább nyár van, érdemes olyan desszertekben gondolkozni, amihez a elég 10 perc aktív részvétel a konyhában, a többit pedig a hűtő befejezi helyettünk. Ez a sütés nélküli ribizlis sajttorta pont ilyen lesz.
Nem nagyon ragozom, bármilyen bogyós gyümölcs felhasználható a ribizli helyett, akkor esetleg a cukor mennyiségén érdemes változtatni, mert a ribizli cseppet sem volt édes, ezért kapott ennyi cukrot a torta desszert.
Hozzávalók:
100g cukor
1 nagy citrom héja
1 doboz (125g) philadelphia krémasjt
1/2 ek citromlé
200ml tejszín
50g ribizli
A keszalaphoz:
80g teljes kiőrlésű keksz ( Leibniz crunchy wholemeal biscuits)*
40g olvasztott vaj
A cukrot a citromhéjal keverjük a robotgép lapátjaival addig, amíg a cukor átveszi a nedvességet a citromhéjtól és kicsit sötétebb ragadós lesz. Adjuk hozzá a sajtot, a citromlét és keverjük addig, amig könnyű és habos lesz.. A gyümölcsöt pürésítsük. A ribizlit késes mixerrel pürésítettem, de ha málna vagy szeder lett volna, azt elég csak villával szerintem. Keverjük a sajtoz. A tejszínt verjük fel, és óvatosan forgassuk össze a sajtos alappal. A tejszín felverése előtt érdemes a kekszalapot előkészíteni. A kekszet összedaráljuk és a vajjal összekeverjük, majd a poharak aljába tömörítjük. Erre rakjuk a sajtkrémet.
Nincs más hátra mint előre, fóliával letakarjuk a poharakat, és behűtjük. kb 2 óra múlva elő is vehetjük és ehetjük.
* A kekszet most láttam már itthon a Tescoban is, érdemes kipróbálni, mert hiánypótló a kekszpiacon ami a sajttorta alapokat illeti. Nem zsíros, nem fűszeres, nem édes. Ebből a kekszből sokkal vastagabb alapot is elbír a torta. Mármit ez a poharas változat, mert ennek nem kell tartást adni a igazán, arra ott van a pohár fala.
Utolsó kommentek