A múltkor már dokumentáltam egy cobblert ami csak nevében tűnik hasonlónak ezzel a változattal. A valóságban azonban szinte semmi hasonlóság nincs a kettő között azon az egy alapszabályon kívül, hogy alul van a gyümölcs, felül pedig a tészta. Már akkor is mondtam, hogy ez a pitékhez hasonlóan végtelenül variálható édesség.
Íme itt a bizonyíték. Nem egyben sül, zabos és magos, fagyi helyett joghurtot kapott, ízre sokkal natúrabb, és vaskosabb. Vendégség esetén pedig hatalmas előnye, hogy pontosan kiszámítható mennyit kell sütni, előre el lehet készíteni, és frissen megsütni, de akár meg is lehet sütni előre mert hidegen is finom, végül, de nem utolsó sorban pedig szép, rusztikus. Ja, és könnyen értelmezhető illetve tálalható étel.
Hozzávalók:
30g liszt
30g zab
30g porcukor
30g szeletelt héjas mandula
30g vaj
pici só, fahéj
1 ek agaveszirup
2 őszibarack (sárga belsejű)
1 natúr görög joghurt
A lisztet, zabot, cukrot, mandulát, sót, fahéjat a puha vajjal összekeverjük, én ezt villával oldottam meg. A barackokat felezzük, magozzuk, és kevés sziruppal meglocsoljuk. A barackokat megtöltjük és púpozzuk a tésztával. 190C-ra előmelegített sütőbe rakjuk a tapadásmentes felületre rakott barackokat, és kb 30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor opcionálisan adhatunk mellé joghurtot is, de anélkül sem lesz hiányérzetük.
Azt is írtam , hogy a mandulás cobblereket nem annyira kedvelem, most viszont, hogy ezt a zabos változatot megkóstoltam úgy kell kiegészítenem azt a mondatot, hogy a sima fehérlisztes változatnál nem viszont a natúrabb zabos cobblerben nagyon finom a mandula.
Utolsó kommentek