HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Birsalmahab

2011.09.29. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Ha ősz, akkor birsalma, sütőtök, szilva. Kár lenne kihagyni bármelyiket évszakból is, meg gyümölcsből is. Még tavaly készült ez a hab A jó hír hogy nem egy üvegtál következik a felismerhetetlenségig penészedett zöld kupaccal a fotón, a rosszabb hír, viszont az, hogy azért ez sem áll el 12 hónapig a hűtőben. Meg amúgy sem, mert őrülten jó.

Pontos számokat nem tudok majd írni, és ennek csak részben oka, hogy tavaly készült, a valódi ok, az az, hogy akkor sem méregettem. Csak öntöttem, kevertem, raktam, kóstoltam. Mentem a nyelvem után. (milyen vicces, hogy mindenki más szerve után megy ugye? és nem más ember szervére gondoltam, hanem szigorúan sajátra, de ez mindenkinek más és más. persze a nemek között is vannak eltérések, hogy mely szervek után rohannak a legtöbben.)

Vissza a recepthez bocsánat. Tehát A birsalma jam készítésekor is hagytam ki keveset, ami nem került üvegbe. Így került hozzá tejszínhab, barnacukor, és rum. Talán citromlé is.

A jam úgy készül, hogy a szösztelen egész almákat berakom a kuktába, és vízzel felöntöm a gyümölcsök 2/3-áig. Forrástól számítva kb 20-25 percig főzzük. Ha kész, hagyjuk hűlni, Fajta függő, van amit ilyenkor ha lapáttal kiszedünk, és megfogjuk a szárát, szépen kézzel le tudjuk húzni a magházról a gyümölcsöt. Ha így nem megy, vágjuk körbe a magházat. A gyümölcshúst héjastól tegyük egy üvegtálba, mérjük meg, és fele mennyiségű cukrot tegyünk hozzá. Az arány tehát 2:1 gyümölcs-cukor. Botturmixal pürésítsük, majd tegyük mikróba. 5 percenként állítsuk meg, és keverjük át. Tegyük ezt addig, amig felforr, és még 3 percig. Mehet az üvegekbe.

A habhoz ebből a kihűlt jamből különítsünk el. Verjünk fel tejszínt kemény habá. A jamhez adjunk kevés rumot, barnacukrot, esetleg citromot, hogy egyensúlyban legyen. Ez kb azt jelenti, hogy 1/3 jam, 2/3 felvert tejszín. Keverjük finoman össze, hogy ne törjük össze a habot. Azonnal neki lehet esni. Oly egyszerű, és finom, érdemes kipróbálni

Két észrevétel: ha tettünk el jamet, egész télen tudunk ilyet készíteni. A rum íze jobban belesimul a habba, ha a jamet átforraljuk vele, és kihűtjük, aztán keverjük csak bele a tejszínt. Markánsabb marad ha pedig benne hagyjuk az összes alkoholt.

Szólj hozzá!

Címkék: ételek gyümölcsös birsalma édeseim hűtök 0fokfölött

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr843263936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása