Néhány évvel ezelőtt, a sípályákon elfáradt fázó sportleányok és sportmacsók kémcsőben felszolgált gyomorkeserűvel zárták jó esetben a napot, rosszabban az ebédet. Óriási népszerűségnek örvendett, mert a design ugye még az italnál is fontos. Azóta ha kémcsövet látok, az Underberger is eszembe jut a vérvételen kívül persze. Szóval a kémcsöves italok láttán sokaknak megdobban a szíve más-más okból.
Ezért is jó ötlet csöves csokit adni ajándékba, és ennél már csak az a jobb ötlet, ha nem vesszük, hanem magunk készítjük a port. A kiszerelést meg annak függvényében érdemes változtatnunk, hogy kinek szánjuk az ajándékot. Én egyszemélyes adagokat készítettem a csövekben. Higgyetek nekem, nem csak a gyerekek rajonganak érte.
A gyerekeket is bevonhatjuk amúgy az ajándék készítésbe, mert szitálni tudnak, keverni szeretnek, és tölcsérrel tölteni bármit imádnak. Az ajándék egyetlen kényesebb pontja a kémcső, de hobbiboltokban, esetleg virág és dekor üzletekben, illetve a neten is tudtok rendelni. Ha pedig egy csinos üvegbe rakjuk a port, akkor sem lövünk mellé. A kémcsőbe egy evőkanálnyi por fér, és minden deciliternyi tejhez egy evőkanállal kell/érdemes
számolni.
Hozzávalók
200g light completta
120g porcukor
65g sötét holland kakaópor
1/8 tk só (egy csipet)
Opcionálisan: csoki chips, fahéj,
chili por, esetleg szárított narancs héj.
A complettát, cukrot, kakaót,
szitáljuk egy tálba, majd tegyük bele sót, és alaposan keverjük
össze.
A csokit ízesíthetjük is a fent felsoroltakkal, sőt akár mellé is csomagolhatjuk a csoki chipset vagy a narancs héját, mondjuk egy kicsi szatén zacskóban a kémcsövünkre kötve a csengettyű helyett, A fahéjat és a chilit keverjük a porba. Vigyázat, ha chili port választunk, feltétlenül ügyeljünk, hogy az tiszta legyen, ne pedig kevert fűszeres! Olvassátok el a tasakok hátulját is.
Ajándékot készíteni sokkal
élvezetesebb mint venni! Próbáljátok ki. Legalább a készítést. Ha a forrócsokit próbáljátok, annak meg mindenki örül majd.
A mai poszt a Stahl.hu felkérésére készült, az Ünnepre hangolva rovatba.
Utolsó kommentek