HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • Utolsó 20

Padlizsán melegszendvics light

2011.11.10. 07:20 :: sajtosbrokkoli

Mi lenne, ha a kenyeret zöldségre cserélnénk, és mi lenne, ha olajban sütés helyett a tepsiben sütnénk a padlizsánt? Szuper vega melegszendvicset nyerünk, ami lényegesen kalória barátabb, mintha hagyományos módszereket választanánk. Olyan, mintha rántott lenne, de nem az. Tényleg sütőben sült.


 

Szerintem hidegen is rendben van a holmi, és őszintén szólva a felhasználhatóságát gyakorlatilag végtelennek látom. Jó lehet csak így szendvicsnek, aztán előételnek, vagy partifalatnak, de köretként is megállja a helyét. Ilyen multifunkciós dolog csak kettő van itthon, háni meg én. Szigorúan a blog tematikája miatt ragaszkodom ahhoz, hogy ne kezdjem el sorolni, miféle funkciókban vagyunk képesek helytállni, ráadásul jól, de annyit elárulhatok, hogy mivel háni szerint ő szinte tökéletes, így csak én nyögök néhány funkciónál, akkor is csak halkan.


 

A paradicsomot szándékosan nem bonyolítottam túl, és nem győzöm magam vállon veregetni miatta, az íze remek lett, lakás jó illatú maradt, és kész volt addig, amíg a padlizsán sült.

Hozzávalók:

1 padlizsán

1 tojás

2 ek liszt

2 ek zsemlemorzsa

1 ek olaj

2 nagy érett paradicsom

1 ek paradicsom paszta

1 ek ketchup

½ tk kakukkfű

1 gerezd fokhagyma opcionálisan

40 g mozzarella sajt

1 ek parmezán


 

A padlizsánt csak mossuk, és vágjuk 1 cm vastag szeletekre. Sózzuk, és hagyjuk amíg az első nedvességcseppek megjelennek a vágott felületeken. Ekkor 2 papírtörlő között szorítsuk össze a tenyerünk között a vágott felületükkel, és így kinyerhetjük a többi nem kívánt nedvességet is. Ezek után hagyományos módon panírozzuk be: liszt tojás, morzsa, és fektessük sütőpapírra, majd ha van olaj spray-vel fújjuk be, ha nincs se dobjuk ki receptet, akkor pl. az ujjainkkal, ahogy régen a vasalatlan ruhát nedvesítettük, apró olajcseppekkel csepegtessük meg a padlizsánszeleteket. Tegyük 200C-os előmelegített sütőbe, és süssük világosbarnára, majd forgassuk meg a szeleteket, és fújjuk le a másik oldalt is, majd mehet vissza még néhány percre, míg aranyszínű nem lesz.

Amíg sül, a paradicsomot forrázzuk le, majd húzzuk le a héját. Távolítsuk el a magokat, a gyümölcshúst pedig kockázzuk. A kinyert levet öntsük a paradicsomra és a pasztával. Ketchuppal, kakukkfűvel, valamint az opcionális reszelt fokhagymával forraljuk össze. Nem kell sokáig forralni az állagot figyeljük, ne folyjon majd le a padlizsánról!

Ha kivesszük a padlizsánt, rakjuk rá a paradicsomot, és a reszelt sajtokat, végül tegyük vissza a sütőbe és grillezzük.


 

Az első paradicsomos padlizsános receptem ez volt, érdemes megnézni, ha valami kifinomultra vágytok.


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség köret paradicsom sós padlizsán előétel szendvics vendégváró sütök főzök

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr513366950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.