A brushetta hétfő elérkezett a lazacig, meg a pasztell színekig. A legátfogóbb jelző a finom ennek a szendvicsnek az esetében. Finom a színe, az íze, és a durva pirítóst a vékonyra szelt hal is finom látvánnyá emeli.
A lazac szeleteket akár egy Aldiban is be lehet szerezni, a többi hozzávaló megszerezése pedig valóban gyerekjáték, úgyhogy pirítósra fel! Annyira jól indul vele a nap, Egy teljes kiőrlésű kenyérrel szinte a dietetikusok álma ez a reggeli, és annak is az álma lesz ez a reggeli, akárcsak egyszer rászánja magát az elkészítésre, és a kóstolásra.
A lazacszeletekbe tekert tormás répa kitűnően mutat a kenyéren, és nagyszerű lehetőséget ad mindenkinek magának eldönteni, hogy kitekeri e, vagy falatokat vág. Így lesz belőle villás reggeli, vagy harapni való szendvics, vérmérséklet és porcelán, damaszt abrosz, vagy papírszalvéta függvényében.
Hozzávalók:
(rozsos) kenyér
lazac szeletek
2 répa
2 ek tejszínes torma
citrom, só
ott figyel a hal a pirítós fölött, és a répa alatt
A répát megpucoljuk, és lereszeljük, összekeverjük a tormával, kevés sóval és citromlével ízesítjük. Egy lazacszeletet tölcsér formájúra tekerünk, és megtöltjük a répával. A kenyeret megpirítjuk, -én meg is vajaztam mert úgy szeretem, -és rárakjuk a töltött lazacot. Pár szál metélőhagyma még izgalmasabbá teszi de nélküle is nagyszerű lesz.
Ha valaki a megszokott bruschetta formát részesíti előnyben, akkor a répához keverje hozzá, a kockára vágott hal szeleteket, és úgy halmozza a pirítósra.
Ugye, hogy jobban indul egy ilyennel a hétfő?
Utolsó kommentek