Tudtátok, hogy a lazacnak 2 perc elég a forró tejszínben ahhoz, hogy kész legyen? Ennyi idő elegendő ahhoz, hogy a villára szúrva szinte szétessen. Sok más érvvel együtt ez is amellett szól, hogy lazac kerüljön a tányérra, illetve a tésztára.
Amúgy pedig amikor Hugh halas részeit nézem, akkor nem vagyok benne biztos, hogy jól teszem, hogy halat eszem. Nagyon érdekes ez a sorozat, érdemes belenézni, ez a link az angol változat, magyarul talán most éppen sehol nem vetítik, de ha mégis akkor Én a halakkal vagyok címen fut.
Ez az ebéd még a Balázzsal történt osztrigás kalandunk napján készült, hazaérve gyorsan frissen. Nagyjából ez a leggyorsabb elkészítési módja, úgyhogy jegyezzétek meg, mert ha idő nincs, lazac viszont van, könnyen összeüthető a gyors és finom, ráadásul egészséges ebéd.
Hozzávalók:
300g friss lazac
300g spagetti
300ml tejszín
2-3 ek parmezán
só, snidling
A lazacot vágjuk kockára és sózzuk meg, A tésztát főzzük meg, eközben pedig a tejszínt forraljuk mindaddig, amíg sűrűsödni nem kezd majd adjuk hozzá a parmezánt. Ekkor tegyük a lazacot a tejszínbe, fedjük le 2 perc múlva adjuk hozzá a tésztát, és forgassuk finoman össze.
A halas boltban kapott receptfüzet tanácsa szerint amúgy akár pestot is tehetünk a tejszínbe, vagy a parmezán helyett rokforttal is nagyszerű lesz.
Utolsó kommentek