Zavarba ejtően egyszerű és remek ötlet a cérnametéltből készült fészek. Kitűnő dekoráció, és nem mellesleg ehető is. 10 perc + sütés a menetideje, kb 150.-Ft . Vállalható nem?
Egy kedves ismerősöm mesélt róla, hogy egy tavaly húsvéti, gyülekezeti összeröffenésen látott ilyet . A gyermek fészkéből sikerült ennie egy kicsit, így az is kiderült, hogy fahéjas. Állítólag muffin formában sül, jött a csepegtetett információ. És állítólag „phyllo” azaz rétestésztából készült, de ezt el sem tudtam képzelni. Annál inkább a mi cérnametéltünket, ami tökéletesnek tűnt.
Hozzávalók:
cérnametélt
só
fahéjas porcukor
vaj vagy tapadásmentesítő a forma kikenéséhez
Vizet forralunk egy edényben, amit sózunk, majd a lobogó forró vízbe a cérnametéltet belerakjuk főni. DE! Nehogy megfőzzük, én kettőt kevertem rajta, egyet jobbról kétszer, aztán irányt váltottam, egyszer balról is kevertem de már csak egyszer, és gyorsan kilapátoltam egy szűrővel. A cérnametélt hamar megfő, és ha túlfőzzük, összetapad, ragacsos lesz. A sütőben ráadásul ropogósra sütjük, úgyhogy csak óvatosan, éppen forraljuk csak át .
A kivajazott, (befújt) muffin formát kibéleltem a kócos cérnametélttel, és megszitáltam a fahéjas porcukorral. 190C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt ropogósra sütöttem.
A tojás az fogós ravasz kérdés, hogy milyen legyen: csoki, cukor vagy marcipán, de semmi esetre sem tyúk, mert ahhoz kicsi a fészek, úgyhogy ezt mindenkire magára bízom.
(nem pont) Egy éve: készült, viszont húsvéti kalács, ezért most linkelem, remek darab, kacérkodjatok vele. Tavaly később volt húsvét, már javában virágoztak a magnóliák, hát idén nem fognak.
Utolsó kommentek