Bartos Erika munkássága számomra megkérdőjelezhetetlen. A gyerekeim itták a sorait, és a szívük együtt dobogott a főszereplővel, amikor az kruppos roham miatt mentővel igyekezett a kórházba.
Egy valamit azonban hiányolok a munkásságából, a gyümölcsevős tanmesét, vagy persze az is lehet, hogy hiányos a könyvsorozatunk, és emiatt kimaradt.
Viszont verse van klassz gyümölcsös, ez, csak ez meg kevés volt ahhoz, hogy rávegyem a díszpintyeket a gyümölcsevésre.
Elővettem a kreatív énemet, és elkészítettem Bogyó és Babóca kedvencét. Vagy legalábbis ezt állítottam róla a skacoknak, azt remélve, hogy így lelkesen eszik majd. Még arra is vetemedtem eközben, hogy az egyik könyvünk belső borítóját beszkenneltem, és kinyomtattam, hogy csinos zászlókat készítsek belőlük, ezzel még vonzóbbá téve a gyerek desszertet.
Bejött. Meg a srácoknak is. Egy időre. Sajnos ma már nem nem elég vonzerő egy annapetiésgergős zászló, vagy egy vonzó név, mint Bogyó és Babóca kedvence, de egy ideig rávehetők voltak a gyümölcsfogyasztás ilyetén, könnyed módjára, anélkül, hogy feltűnt volna nekik, hogy ez pszichológiai hadviselés a részemről.
Még egy hozadéka volt a dolognak, az átmeneti sikeren kívül, mégpedig az, hogy én magam is rászoktam a cuccra, mert remek. Ha nem tűztök bele zászlókat, felnőtt fogyasztásra is alkalmassá válik a desszert. Nagyon finom.
Hozzávalók:
eper
banán
citrom
étcsokoládé (jó minőségű)
kicsi mignon papír
A banánt felszeleteltem, és citrommal mindkét oldalát meglocsoltam. Az epreket feleztem, és minden banánhoz egy fél epret társítottam, és a párokat a kis papírokba tettem, Vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoltam, és mélyhűtőben 5 percig dermesztettem.
Nem ragoznám tovább a készítését. Finom, egyszerű, garantált a siker kicsiknél, nagyoknál egyaránt.
Fontos: a citrom nem opció, hanem kötelező! Szükséges az íze, és jobban tapad össze a két gyümöcs is.
A szomorú arcok azért kellenek, mert azzal is lehet fokozni az érzelemeket: nééézd milyen szomorú az utolsó eper, mert ő itt maradt. Ésatöbbi.
Egy éve: nagy kedvencem az első french toast az oldalon
Utolsó kommentek