Vanília mártással, és Grand Marnier-s narancs sziruppal. Mert hétfő van. Hétfőn reggel pedig valami nagyon ütős cucc kell, hogy péntekig senki ne felejtse el, mi lesz a hétvégi reggeli.
Merthogy azt nem gondolom, hogy egy sima szerda reggel kezdődhet ennyire jól, (kivéve az extra szerencséseknek) bezzeg egy hétvégét így indítani, na az a valami. Amikor ilyeneket készítek, ami ennyire nagyon tökéletes és finom, virtuálisan annyiszor hátba veregetem magam, hogy már fáj tőle a hátam, persze még mindig csak virtuálisan, viszont ez pont jó arra, hogy visszatérjek a valóságba, és leírjam az élményt.
Fantasztikus. Nagyszerű elkészíteni, csodás beszívni a készítés közbeni illatokat, amikor ránéz az ember, csak a harmóniát látja, és megenni pedig maga a gyönyörűség. Nem túlzó ez az ömlengés a részemről, remélem jönnek majd kommentek, azoktól akik kipróbálják, hogy hasonlóan éreztek.
Hozzávalók:
8 szelet szikkadt kalács
3 tojás
4 ek tejszín
2 vaníliás cukor,
4 ek vaj
A narancshoz:
2 narancs
4 ek Grand Marnier
1 ek cukor
4 ek frissen csavart narancslé
Vanília mártáshoz:
500ml tej
2 tojás sárgája
½ rúd vanília belseje
3 ek cukor
2 tk keményítő
icipici só
3-4 ek mák
A vanília mártáshoz a tojások sárgáját a cukorral keverjük ki, és adjuk hozzá a vanília belsejét, a sót meg a keményítőt, keverjük csomómenetesre,és 3-4 vőkanál tejjel hígítsuk fel. A többi tejet forraljuk fel a vanília magtól megszabadított tokjával, és öntsük a tojásra, majd lassú tűznél folyamatosan keverve sűrítsük be.
A narancsokat pucoljuk meg, és a hártyák közül vágjuk ki a narancs húst. Tegyük egy serpenyőbe a szeleteket, a likőrrel, a cukorral és a narancslével együtt, alaposan forraljuk át az egészet, míg minden íz összeforr a másikkal. (ne legyen akadály a narancslikőr hiánya, egy jó pálinka is megteszi, már azzal is készítettem).
A kalácshoz a tojásokat villával verjük fel, tegyük bele a tejszínt és a cukrot. A kalácsokat forgassuk meg bennük, és kevés vajon süssük meg mindkét oldalát.
A megsült kalácsokra kanalazzunk mártást, arra tegyünk narancsszeleteket, a narancsszirupból is adjunk a tetejére, végül szórjuk meg mákkal.
Ahhhh.
Egy éve: spárga risotto garnélával
Utolsó kommentek