HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret
  • rezsöatya: Kicsi a vilag! :DDD Vettem egy darabka taleggio sajtot es elso utam a blogodhoz vezetett (ez alap... (2014.09.14. 04:32) Sült-paprika krémleves Taleggio sajtos pirítóssal

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret
  • Utolsó 20

Rebarbara limonádé – limonádévodka

2012.05.18. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Ez megint valami, amit gyerekek és felnőttek is egyformán élvezhetnek, de csak akkor, ha a két tábor mindenki számára jól elkülönítve térben, és időben fogyasztja.

rebarbara limonade 006.jpg

Nyilván a limonádét a gyerekeknek, a limonádé vodkát pedig a felnőtteknek gondoltam, nem pedig fordítva.

Az elkülönülést viszont komolyan gondoltam. Kevés dolgot gyűlölök jobban, mint ha felnőttek gyerekek jelenlétében isznak. Hiszem, hogy óriási felelősségünk van rajtunk mindig, de ha a gyerekeinkkel vagyunk rájuk vigyázunk, akkor aztán nincs bocsánat. A kicsik is már hat évesek, de még soha nem ittam a jelenlétükben, és nem azért, mert nem láthatják anyát alkoholt inni, hanem azért, mert (különösen ikrekkel) szerintem egy percre sem lankadhat a figyelmem, ami viszont az alkohol fogyasztás egyik legelső és leggyorsabb következménye. Mindezek ellenére, velünk is előfordul, hogy alkoholt iszunk, de ha gyerekekkel vagyunk, biztos, hogy az egyikünk semmit, illetve ha együtt szeretnénk szórakozni és inni, akkor a gyerekeket más, gondos kezekre bízzuk.

 

Most viszont áradoznék egy cseppet a limonádé vodkáról. A héten rebarbarás pitét készítettem, ennek receptjét majd jövő héten megkapjátok, mivel viszont itt a hétvége, lehet hogy valakinek jól jön egy finom ital recept. Tehát a rebarbarát egy cukros szirupban meg kellett párolni, viszont utána csak a gyümölcsre volt szükség, a lére pedig nem, ebből készült a limonádé, ami viszont annyira finom és frissítő volt, hogy már csak egy kevés alkoholt hiányoltam belőle, hogy igazán ünnepi, és különleges, kényeztető felnőtt ital legyen belőle. Csodásan üdítő, gyümölcsös, bársonyos.

 

Hozzávalók:

500g rebarbara

100ml víz

50g cukor

½ rúd vanília

 rebarbara limonade 004.jpg

A rebarbarát 2 cm hosszú darabokra vágjuk. Egy lábosban a vizet a cukorral és a vaníliával (félbevágva a magokat kikaparva) felforraljuk, a rebarbarát belerakjuk, és fedő alatt csendesen főzzük-pároljuk, kb 5percig, majd a fedőt rajtahagyva még 10 percig hagyjuk a lében és a gőzben.

Most szűrjük le a gyümölcsöt, és a megmaradt léből készítsük el a limonádét.

 

800ml hideg víz

1 ek cukor

½ citrom leve

A leszűrt rebarbaraléhez hozzáadtam a vizet a cukrot és a citromot, ezzel kész a limonádé, így lehet adni a gyerekeknek, a felnőttek pedig vérmérsékletnek megfelelően öntsenek még hozzá vodkát .

 

Egy éve: almás kalácspuding fahéjas sodóval, és egy idevágó ajánlat a pompás sárgadinnye granita 

3 komment

Címkék: gyümölcsös édeseim hűtök bulira kitalok

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr94523266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

aklubisz 2012.05.24. 00:00:37

ezzel ma iszonyú nagy sikert arattam (nem iszom alkoholt, nem szeretem a vodkát, direkt emiatt vettem, és nagyon pöpec volt!)

köszi

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.05.24. 11:48:56

@aklubisz: Söpörd be az összes elismerést amit csak lehet! Tőlem is egyet, amiért bízol bennem annyira, hogy finom lesz és csak ezért vodkát is veszel, illetve amiért visszajelzel itt a blogon. Köszönöm én is.

szőkeluca 2012.05.26. 23:47:20

annyira cukik vagytok. :)