HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

4 réteges barackos sütemény

2012.05.30. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Hűű de régen ettem ennyire eltalált arányú süteményt. Imádtam, pár órácska után a rétegek átjárják egymást, és még finomabb lesz az egész. Akinek kedves az élete családja, az süt ilyet magának, és a szeretteinek.

Szerintem alapreceptnek is érdemes eltenni, mert más gyümölcsökkel is működhet .

Szóval van a az az alsó omlós tésztaréteg, aztán rajta a gyümölcs, után a tejszínes, mandulalisztes holmi, amitől eggyé odvad az előző kettő, és végül a mandulaszeletek a tetején. Ahh csodás.

barackos torta 001.jpg

Hozzávalók:

500g őszibarack

200g liszt

1 cs sütőpor

140g cukor

1/2 vanília

kicsi só

2 nagy tojás

100g vaj

125g tejszín

100g mandulaliszt

 barackos torta 002.jpg

A lisztet, a sütőport, a vanília belsejét ,és 75g cukrot a tojással és a vajjal a kézi mixer dagasztólapátjaival összekeverünk. Egy 25x25cm-es kivajazott formába egyenletesen szétnyomkodjuk a tésztát. Rárakjuk a hámozott negyedelt barackokat. A tejszínt és a tojást 3 percig keverjük a mixer habverőjével, és hozzáadjuk a maradék cukrot, majd egy kanállal hozzáforgatjuk a mandulalisztet, és a barackra öntjük egyenletesen elosztva.

200C-ra előmelegített sütőbe 40 percig sütjük. Sok erőt és kitartást kívánok a várakozáshoz, amíg meghűl.

barackos torta 005.jpg

 

Egy éve: Tonhalas tortilla

5 komment

Címkék: más gyümölcsös édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr164553973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

monaj 2012.05.31. 17:25:02

Szia! A mandulát a tetejére egyből rászórom? Nem ég oda?

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.05.31. 19:10:14

@monaj: Ahogy mondod! egyből szórod, és nem ég oda! Jellemzően a mandulát bármire rászórhatod , nem ég meg, kivéve ha felső sütést használsz csak, vagy ha grillezel, akkor csak a finishben szórd.
jó szórakozást!

monaj 2012.06.06. 11:00:27

Szia, Sajtosbrokkoli!
Szerinted eperrel is működik? Sosem sütöttem még meg az epret, nem tudom, milyen lesz az állaga. Nem szárad ki?

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.06.06. 12:36:45

@monaj: Szia, szerintem technikailag működik eperrel, de (és ez csak az én véleményem) mint ahogy a baracknak jót tesz a sütés, úgy az epernek nem. Vagy legalábbis kiemelkedően jót nem. A fiss ízét elveszti, és ezzel ugrott minden. Én nem próbálnám meg eperrel, mert ehető biztos lenne, de emlékezetes aligha.
süti beállítások módosítása