Sacherből cupcake-et csinálni gyalázat. Legalábbis annak, aki minimálisan hagyománytisztelő.
Sacherből cupcake-et csinálni kaland, és kihívás, annak, aki szereti hagyományt, de nyitott az újra.
Végül pedig sacherből cupcake-et készíteni főnyeremény, a sakcok nem tudtak leállni vele.
Azért ez nem egy hagyományos cupcake, sokkal cizelláltabb annál, annak is érdemes megpróbálni, aki amúgy nem barátja ennek a műfajnak. Halkan megsúgom, én is ebbe csoportba tartozok, de ezzel érdemes volt kivételt tennem. Előtte családi titkok, aki erre nem kiváncsi ugorjon a hozzávalókig.
Lóránt biztosan az én gyerekem. Esti lefekvésnél Én bebújtam Vince mellé, Háni pedig Lóri mellé, illetve csak bújt volna, de észrevette, hogy le van húzva az ágyneműje. Én voltam, jelentett ki büszkén a gyermek. És ettől megnyugodtál? Érdeklődött háni. Merthogy előtte valamin összezördültek, és Lóri duzzogva bevonult a gyerekszobába, és ezek szerint a feszültségét így vezette le. Csakhogy ettől még nem nyugodott meg, viszont én kihívtam a konyhába, hogy jöjjön muffint tölteni a papírba, és Ő bizony jött boldogan. A konyhai terápia pedig gyorsan meghozta a gyümölcsét, a gyermek boldogan kanalazott, sértődésnek, duzzogásnak nyoma sem volt. Aztán az ágyban összebújva tovább beszélgettünk, és az esküvőről kérdeztek a fiúk. Háni rögvest közölte, hogy Ők is ott voltak, csak a pocakomban. -És mekkorák voltunk?. Jött a kérdés. -10 hetesek, válaszoltam. -Az nem lehet!-szólt háni. -Olyan hamar megszervezted?. -Ó igen.4 hét alatt összerántottam. Ügyes voltam mi? -kérdeztem. -Nem ügyes voltál, KÉTSÉGBEESETT!!! -válaszolta. Annyira, de annyira nevettünk, és a fiúk, is, csak ők valószínűleg nem tudták, hogy pontosan min. Imádom az esti összebújásokat. A legjobb része a napnak. Ilyenkor beszélnek a legtöbbet, a legfontosabbakat, és a legőszintébben a gyerekek, meg úgy tűnik a felnőttek is. Vétek kihagyni !
Csakúgy ezt a cupcake-et, amit amúgy mindenki falt, aki csak hozzájutott, erősen ajánlom az elkészítését.
Hozzávalók:
120g étcsoki
80g vaj
60g barnacukor
4 tojás szétválasztva
50g liszt
lekvárhoz:
3 nagy sárgabarack
1 tk citromlé
1 csapott ek cukor
csoki krémhez
60g étcsoki
60g tejszín
A vajat a cukorral habosra keverjük, a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, miközben tovább keverjük. A csokit gőz fölött felolvasztjuk, és félretesszük, kicsit hűlni. A tojások fehérjét habbá verjük. A vasas krémhez hozzákeverjük a csokit és a lisztet, majd óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.
8 papírkapszlit megtöltünk a tésztával, és 180C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A lekvárhoz a barackokat kockára vágjuk, a cukorral és a citrommal összefőzzük, és botturmixszal összeturmixoljuk.
A csoki krémhez a tejszínt mikróban felforraljuk, és a csokit belekeverjük, majd alaposan lehűtjük a csokikrémet.
A megsült cupcake-ket középen egy késsek kis gúla formában kivágjuk, ide töltjük a kihűlt lekvárt. A majdnem kihűlt csokit pedig rákanalazzuk.
Jujj nagyon finom, és a lecsöpögő csokit lehet nyalogatni. Minden perce élvezet. A készítés, az evés, a gyönyörködés benne.
Egy éve: sárgarépás vöröslecse krémleves
Utolsó kommentek