HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Rebarbarás napocskák

2012.06.21. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Jó-jó, sok most a napsugárból egy kicsit, de ne erre gondoljatok, hanem inkább arra, hogy bárki életéből elűzhetitek a felhőket, egy harapás erejéig, ha a szájába adtok egy ilyen napocskát.

 rebarbarás mini pie 006.jpg

Előtte viszont egy csodás, igazi magyaros mentalitás történet következik. A fiúkkal ma a kék-sárga lakberendezési óriásban voltunk, hogy a vidéki rokonok rendelését leszállíthassuk. A nagy melegre való tekintettel az étteremben kezdtünk, de nem enni, hanem inni kértek a kisdedek. 4 óra lévén üres volt az étterem, és mivel a gyermekek igazán ünnepinek érezték az alkalmat (nem járunk ide sűrűn) egy bátortalan kísérlettel jelezték, hogy az ásványvíz helyett választanának a csapokból folyó nedvekből. Én is kellően ünnepinek éreztem a jelenlétünket az áruházban, így markoltunk két poharat, és a kasszához fáradtunk. A fiúk büszkén virították a poharakat, amikor befutott mögénk egy teli tálcás család, és miközben a pénztáros megkérdezte, hogy csak ennyi lesz e, a családfő diszkréten odasúgta, a pohár újratölthető, tehát elég lenne csak egy poharat fizetnem.

Azért én inkább kettőt fizettem.

 

Hozzávalók:

270g liszt

csipet só

45g cukor

225g vaj

3-4ek jeges víz

 

60g krémsajt

45g barna nádcukor

5 szál rebarbara

 rebarbarás mini pie 001.jpg

A rebarbarát 1-2 centis darabokra vágjuk, és pár kanál vízzel, és a cukorral odatesszük főni. Ha rostjaira esik, kész van, hagyjuk hűlni. A tésztához a lisztet a cukorral, sóval és a vajjal késes mixerben morzsásra keverjük, majd egy tálba öntve a morzsát a jéghideg vízzel tésztává gyúrjuk.

1 órára hűtőbe rakjuk pihenni egy fóliába tekerve. A kihűlt rebarbarát a krémsajthoz keverjük.

A tésztát 2mm vékonyra nyújtjuk, és 5-6cm-es kör alakú korongokat szaggatunk belőle. Az alsó korongra kb ½ teáskanálnyi sajtos rebarbarakrémet teszünk, majd letakarjuk egy másik koronggal,a széleket pedig villával összenyomkodjuk. Újabb ½ órára hűtőbe tesszük a kész napocskákat, majd gyorsan megkenjük felvert tojással, és opcionálisan megszórjuk cukorral.

190C-on kb 20 perc alatt megsül.

A tésztát akár 3 napig is tarthatjuk nyersen a hűtőben, ha nem akarjuk egyszerre kisütni. Szerintem eperrel, vagy málnával is működik, de akkor nem kell a gyümölcshöz víz.

 

Egy éve: spagetti cacio e pepe

1 komment

Címkék: gyümölcsös rebarbara édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr194601690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aklubisz 2012.06.21. 08:57:53

ma a kepek iszunyu jol sikerultek! (a recept is jonak hangzik, lehet hogy a hetvegen ki is probalom)
süti beállítások módosítása