HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Áfonyás mandulás kenyér

2012.09.26. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Óriási tévedésben van mindenki, aki azt hiszi, hogy csak boltban, vagy pékségben terem a kenyér. A kenyér bizony az otthoni sütőben is megterem, még akkor is, ha nincsen kenyérsütőgép, vagy ultratuti konyhai robotgép, ami annyira lukat dagaszt a tésztába, hogy sülés után nem is lesz más a héj alatt, mint levegő.

afonyas mandulas kenyer 006.jpg

Kétség kívül más ez a kenyér mint a boltban kapható. Megbízható, friss, tudjuk mi van benne, időzíthető az elkészülte, rugalmas az elkészítési ide, akár 6 órán belül csúszhatunk is a sütéssel, merthogy ez megint egy lassú kenyér, amit nem kell dagasztani, elég csak hanyagul összekeverni, a többit pedig a kenyérre magára kell bízni.

Rendben is van ez így , a kenyér tudja a dolgát, az élesztő lassan dolgozik benne, mi meg addig alhatunk, dolgozhatunk, vagy bárakármit is csinálhatunk, mert ez a kelési idő 12-18 óra között változhat. A 12 a minimum, a 18 a maximum. Hozzáadott cukrot a kenyér nem tartalmaz, az áfonyában lévőről meg nem tudok semmit, így amit én nem tudok. az ne fájjon senkinek.

afonyas mandulas kenyer 015.jpg

Hozzávalók:

465g liszt

12g só (1 és ¾ teáskanál)

1/2tk por élesztő (ezt nem mérte a mérlegem)

320-360ml víz

100g vörös áfonya

50g hámozott szeletelt mandula

Bármilyen meglepő, mindezen hozzávalót össze kell keverni,a mandulán és az áfonyán kívül, nem kell kidolgozni, egy sűrű nokedlitésztát kell kapni. Ekkor jöhet a mandula és az áfonya, aztán fóliával letakarva magára maradhat egy éjszakára.

Én a kerámiabevonatos öntöttvas edényemet kupakostul beraktam a sütőbe 230C-ra melegedni egy fél órára, addig a tésztát egy lisztezett felületen átnyúrtam, cipóvá formáltam, és letakarva hagytam, majd kivettem az edényt, és beleraktam a tésztát. Kupakkal lefedve visszaraktam a sütőbe 30 percre, akkor levettem a fedőt, és még 15 perecet adtam neki az egészséges szín megszerzésére.

afonyas mandulas kenyer 002.jpg

Az edényből 10 perc elteltével vettem ki, majd fényképezés után egy pamutruhába tettem, és hagytam kihűlni.

Nagyon rendben találtam a kenyeret, frissen a legfinomabb, másnap pedig pirítva vajjal ajánlatos. Ha péntek este összekeveritek, szombat reggel lehet friss kenyeret enni! Na, hogy hangzik?

Egy éve: Angol CBA-k és társai (sok helyesírási hibával, és elütéssel)

Kenyerek: zöldhagymás lapos, Rozmaringos lilahagymás bacon-nel- egy igazi kedvenc, és egy folyékony.

De itt minden kenyeret megtaláltok, van még.

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér sütök élesztős édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr794802088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása