HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Szafaládés clafouti

2012.10.10. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Debreceni párost is írhattam volna, de elfogadok minden egyéb jelzőt is, ami ráillik erre a halovány szójás vizes húsnak tűnő színre. Úgy vagyok ezzel a clafoutival, mint Cyrano „...Lírailag: „Kagyló ez....?...Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el!”

Amúgy eltűröm, csak legalább legyek én az első, és egyben átadom a lehetőséget, hogy kitaláljátok mit rakhattam bele. Engedjétek szabadon a fantáziátokat.A hozzávalóknál fel fogom tüntetni szafaládé néven, amit csak akkor javítok, ha megvan a megoldás. Eredetileg nem is akartam felrakni ezt a receptet a fotók kritikán aluli volta miatt, de most ilyen őszinte hetet tartok, a rendőrt is bevallottam, és ha így folytatom, lehet, hogy …

Aki elsőre helyes választ ad, azt ha ismerem, meghívom egy kávéra, (remélem ennek tudatában dőlnek majd a tippek) ha nem ismerem, akkor nem merem meghívni, de ha szeretné, kaphat egy vendég posztot, egy általa készített ételről, persze csak ha bevállalós, és kedve tartja.

quince clafouti 001.jpg

Maga a calfouti egészen más arányú volt, mint amikkel eddig én találkoztam, ezért is készítettem el. Többet nem valószínű, hogy fogom és nem a szafaládé miatt, hanem azért, mert a sok tejszíntől, (ahogy vártam) kicsit nehéz, már-már pudingos, jellegű lett, ami egy clafoutinál nem jó irány. Másnap finomabb volt mint frissen, talán mert átjárta a szafaládé fűszeres íze.

Hozzávalók:

3 tojás

40g cukor

100g liszt

350ml tejszín

1/2citromhéj

2 szafaládé

A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a lisztet, a citromhéjat, végül a tejszínt is belekeverjük.

Egy vajazott tapadásmentes edény (1 arasz x egy arasz) alját kirakjuk a szafaládé szeletekkel, és ráöntjük a tésztát.

190C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Egy éve: akkor is furcsa nap volt, fúziós szögletes gombóc

5 komment

Címkék: okosság zongorázok

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr844829699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.10.10. 13:41:10

Gyakorlatilag a poszt megjelenésével egyidőben Füle Niki mobilon keresztül bemondta a tutit: birsalma, úgyhogy könnyebb volt ez mint hittem. Gartulálok Niki!

A nicknevemen végén géméllel megbeszélhetjük a részleteket a posztolásról.

aklubisz 2012.10.10. 19:53:05

:)

fuh ez eleg undi egy poszt volt, vegig hustermekre gondoltam, aztan mikor elolvastam a hozzavalokat es lattam hogy cukor van a krinolin melle, hat felfordult a gyomrom :) aztan masodik olvasasra sikerult megertenem, jot mosolyogtam.

amugy meg ezt mar akartam mondani, hogy ez a "mivoltegyeve" cucc nagyon bejovos, es mostanaban veletlenul pont mindig azt csinalom amit egy eve ajanlottal :) (sot ha visszakeresek valami regi receptre, akkor az annak az egy evvel ezelottije is mukodik, volt egy-ket fless :)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.10.11. 00:23:22

@aklubisz: bocs, kell néha rosszalkodnom, és igen, szerintem is "undi" volt! Ezért lett ez vicces poszt, enhogy valaki komolyan vegye hogy kirakok egy ilyen sütit, és jóétvégyat kivánok hozzá.

aklubisz 2012.10.11. 10:56:32

:D engem abszolute elszorakoztat az "undi" szoval batran
süti beállítások módosítása