HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • Utolsó 20

Ajvár

2012.10.12. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Mert mindennek eljön az ideje. Ennek most. Ősz , kápia, padlizsán. Még a színe is olyan mint egy szépre színezett őszi levél. Telt, gazdag, meghatározó. Pont mint a gazdája .

ajvár 013.jpg

Rengeteg módon készítik ezt az étel, és magam nem tudom melyik az autentikus, viszont abban biztos vagyok, hogy az én változatom a legjobbak közé tartozik. Szerintem luxus nyers paprikát használni bele, pedig vannak akik így tesznek. A paprika sütve sokkal finomabb mint nyersen, füstös, sült, és édesebb ízű, kár lenne nem kihasználni ezt az tulajdonságát.

ajvár 009.jpg

Hozzávalók

5 nagy kápia paprika

2 közepes padlizsán (700 g volt)

1 lila hagyma

4 gerezd fokhagyma

2 babérlevél

olívaolaj

3 ek paradicsom paszta (pl. dm bio, a zöld tubusos)

ajvár 009.jpg

A paprikát egészben parázs fölött, vagy félbevágva héjával fölfelé grillezzük. Egy fém tálba rakjuk a paprikákat, és lefedjük frissen tartó fóliával. A padlizsánokat szintén sütjük, ha parázson akkor egészben, ha sütőben akkor felezve, átlósan bevágva 200C-on megsütjük.

A paprikák héját kb 30 perc állás után lehúzzuk,kimagozzuk. A kész padlizsán húsát szintén leválasztjuk a héjról, és a paprikával együtt aprítóban, vagy késes mixerben zanzásítjuk. A lila hagymát apróra vágjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzátesszük a padlizsán és paprika húst, a babérlevelet, és a reszelt fokhagymát, paradicsomot, sózzuk.

Néhány percig alatt összefőzzük, aztán levesszük a tűzről. Botmixerrel pürésítjük, és annyi olívaolajat teszünk még hozzá, hogy számunkra szimpatikus állagot kapjunk. Nekem kb 100-120ml kellett.

Még forrón mehetnek az üvegekbe. Ha napokon belül megesszük, akkor akár simán a kupakot rátéve mehet a hűtőbe, ha több napig marad, akkor én olajat is öntök a tetejére, hogy elzárjam az oxigéntől, és ha télire rakom el, akkor bizony ki kell dunsztolni.

Egy éve: tökös csészealj (UFO) tészta

Szólj hozzá!

Címkék: zöldség vendégváró sütök bulira

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr124833965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.