HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • Utolsó 20

Ragacsos csokis keksz

2012.11.05. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Annyira jó volt nyersen, hogy komolyan elgondolkoztam rajta, kisüssem-e egyáltalán. Aztán győzött a jobbik eszem, és csodás golyókat formáztam, hogy azok olvadozhassanak kedvükre, és csúnyán szétfolyjanak.

ragacsos csokiskeksz 007.jpg

Még szerencse, hogy kitalálták az okosok, hogy ha valami nem annyira szép, ám szerencsére nem is gusztustalan étel, azt hívjuk csak bátran rusztikusnak, akkor az jót jelent, de legalábbis mindenki roppant elnéző, hogy nem egy tökéletes külsővel bíró ételt eszik. Nem csúnyázzuk le, de nem is kell senkinek szépet hazudnia. Szeretem a rusztikus jelzőt. Nőkre miért nincs hasonló? Tudjátok, amikor valaki nem szép, ám nem is csúnya, egyszerűen csak egy (a sok közül), viszont belül nagyon értékes, meg mondjuk vicces, és nagyon szerethető is. Erre nincsen egy szó, ezt általában körül írjuk. És nem, az érdekes nem a rusztikus, nőkre vonatkozó szinonimája.

Nem tudom, hogy jutottam el idáig. De ha valakinek van ötlete meghallgatom.

A rusztikus ragacsos csokis keksz hozzávalói:

260g étcsoki

50g kókuszolaj (étolajjal is lehet)

40g liszt

¼ tk só

¼ tk sütőpor

2 nagy tojás

260g cukor

1 tk vanília eszencia

ragacsos csokiskeksz 003.jpg

170g csokit felolvasztunk gőz fölött, s az olajjal összekeverjük, félretesszük hűlni. A tojást a cukorral és a sóval 5 percig habosítjuk kézi mixerrel. A lisztet a sütőporral elkeverjük. A tojásba rakjuk az olvasztott csokit, a lisztet, és végül a maradék durvára vágott csokit, alaposan összekeverjük. 1 órára hűtőbe rakjuk, hogy megszilárduljon.

A sütőt 175C-ra előmelegítjük. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi golyókat formázunk a csokis tésztából. Én 3 golyót raktam egy sorban a nagy tepsire, mert a golyók szétlapulnak, szükség lesz nekik a helyre. A golyókat meleg vízbe mártott kanállal formáztam.

8-10 perc alatt megsül. Még folyik ilyenkor a kekszek belseje, de ez nem baj, akkor is vegyétek ki, mert akkor lesz puha és ragacsos belül. Ha túlsül kemény égett és ehetetlen lesz.

Egy éve: Isli fánk de lehet, hogy ischli, zelleres gratin

1 komment

Címkék: csokis édeseim

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr554889289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Csalogány 2017.07.17. 19:32:46

Hello.
Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegített sütőben már 8 perc alatt szénné égtek a sütik, utána levettem 150 fokra, akkor is megégtek, majd hőlégkeverésre rakva is megégett a szélük, a közepük meg sehol sem volt ragacsos hanem szilárd. Pedig mindent úgy csináltam ahogy a receptben le van írva. Hatalmas csalódás volt, már megint!