A hűtőbe új állandó lakosnak kell helyet biztosítani, A csokoládé szirup lesz az új lakó. Nagyszerű találmány. Remek alapként tekintsetek rá, és szabjátok hangulatra, személyre vagy alkalomra.
Lehet bele alkoholokat önteni, narancs, kávé, mandula likőrt, lehet üvegben ajándékba adni, lehet öntetnek használni, vagy palacsintába kenni. Eredetileg azért készítettem, mert a kisdedek a kakaót inkább hidegen szeretik mint melegen, vagy ha meleg, akkor legyen inkább forrócsoki. Ezt a hideg változathoz gondoltam mert könnyen oldódik a tejben, nem lesz csomós, nem marad cukor a pohár alján, és roppant praktikus úgy általában.
Az állagával klasszul lehet játszani, egyszerűen azzal, hogy mennyi ideig forraljuk. Minél tovább., nyilvánvalóan annál több vizet veszít, és annál sűrűbb lesz. Ez akkor fontos, ha nem csak csokis tej készül belőle.
(Ezt a képet a magamnak játszottam)
Hozzávalók:
120g barna nádcukor
120g cukor
120g kakaó
pici só
1 ek vanília kivonat
220ml víz
( amúgy ilyen )
A cukrokat a kakaóval keverjük össze egy lábosban. Adjuk hozzá a vizet a vaníliát a sót, és keverjük csomómentesre, lassú tűzön folyamatosan kevergetve főzzük mindaddig, amíg besűrűsödik. Ez nagyjából 7-8 perc lesz. A folyamatos keverés kulcsfontosságú.
Ha szeretnénk ízesíteni, most van itt az ideje, ha marad simán, akkor mehet az üvegbe. Nekem 2 kis üveg lett belőle. Egy pohár tejhez (200ml) egy jól megmerített teáskanálnyi kell, nekem.
Szeressétek, ajándékozzátok, igyátok, és leljétek örömötöket a készítésben is.
Egy éve: kókuszmarcipán
Utolsó kommentek