HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Nemzetek karácsonyi sütije - Spanyolország: polvorón

2012.12.05. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A polvorónra több konyha leg is ráillik. Például a legfurcsább liszt ami süteménybe kerülhet, ebben van. A liszt készítésekor keletkezik az egyik legkellemetlenebb konyhai szag, ami számomra létezik. Az egyik legfinomabb aprósütemény, és legjobban azt szeretem benne ha végre elfogy, mert akkor a gyerekeim újra tudnak más ételre is gondolni.

porvolón 006.jpg

A hozzávaló lisztet 25 percen keresztül sütni, pirítani kell a sütőben, ez nem is annyira büdös, mint inkább az egész lakásra rátelepedő kellemetlen szag. Ám ez a pirított sárgává váló liszt nagyon jót tesz a tésztának. Amikor tavaly először készítettem, csak a kíváncsiság hajtott, most viszont a tapasztatlat mondatja velem, hogy ezt nagyon meg lehet szeretni. Ritkán emlékezem meg kétszer valamiről a blogon, úgyhogy mindenki elhiheti, ezt érdemes megsütni. Jobb mint a mi vaníliás kiflink. Omlós, porhanyós, és fűszeres.

porvolón 003.jpg

Hozzávalók:

220g liszt pirítva

200g vaj szobahőmérsékletű

80g porcukor

100g mandula liszt

1/4 tk mézeskalács fűszerkeverék

1/8 tk őrölt fahéj

a szóráshoz

60g porcukor

100g sütőcukor

1 tk fahéj

porvolón 002.jpg

A lisztet 25 percig 180C-on sütjük, és 5 percenként átforgatjuk. Ha kész, a színe kissé sárgás, akkor kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a mandulalisztet, és végül a pirított lisztet a fűszerekkel elkeverve apránként. Lisztezett deszkán 8 mm vastagra nyújtjuk, kiszúrjuk a kívánt formákat, végül 170C-os sütőben világosra sütjük, ez kb.10-13 perc, de ellenőrizzétek folyamatosan, ha megég nem lesz finom, és ne feledjük, a pirított liszttől már eleve lesz pirult íze, ne égessük meg! A sütési idő nagyban függ a vastagságtól, és a mérettől. Ezekhez a kicsi fákhoz elég volt 10-11 perc is.

A kész sütiket kicsit hűlni hagyjuk a tepsin, majd vagy beleforgatjuk a fahéjas porcukros cukorba, vagy megszórjukvele. A kicsi fákat kézzel forgattam, de ha nagyobbak a formák, érdemes szitával szórni őket, akkor nagyon szép, havas felületet kapnak.

Egy éve: a nagyszerű angol whiskeys gyümölcskenyér, ami egy hónappal az ünnep előtt elkészíthető

Bréking: Elnézést kérek mindenkitől, aki tegnap kiváncsi volt a madárlakomra, és nem látta csak a rossz linket, egyszerűen nem élesítettem a posztot. Vicces ez, hogy én látom, és azt hiszem minden rendben, miközben senki más sem. Ellenben legalább lelibáztam magam az elején, és most kiderült, nem érdemtelenül. Bocs mégegyszer. 

4 komment · 1 trackback

Címkék: karácsony más vendégváró aprósütemény ünnepelek édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr224948026

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.05. 11:12:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.05. 12:12:24

érdekes recept, odaadom édesanyámnak, ő szeret próbálgatni, aztán kóstolunk.:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.12.05. 12:15:53

Nagyon finom, de a legegyszerűbb készen venni ott.

Györgyné Vlasics 2012.12.05. 13:16:03

Biztosan kipróbálom,nagyon érdekesnek tűnik.

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.12.05. 18:59:50

@doggfather: @Györgyné Vlasics: remélem szeretni fogjátok.
@Mitzi von Küche: és karácsony alkalmából kívánom, hogy ez mindenkinek megadasson, de csak akkor ha nincs kedve sütni.
süti beállítások módosítása