A szükséges vitaminok vidáman csúsznak lefelé, miközben eszünkbe se jut, hogy mennyi jót eszünk, és milyen tökéletes a tápanyagbevitel aránya. Legalábbis azt hiszem. Aztán majd jön egy szakértő, és megmondja a tutit.
A kelkáposzta, főleg ha nyers, telis-tele van vitaminnal, ehhez persze az szükséges, hogy ne egy szottyadt szomorú példányt vásároljunk, hanem egy lélegzetelállítót. Azt hiszem nekem is csak azért jutott eszembe salátát készíteni belőle, mert annyira gyönyörű és friss volt. Bizony ma is jártunk a Csaba utcai minipiacon, ott leltünk erre a tökéletes kelkáposztára, és nem salátának vettem, de jó hogy eltántorodtam az eredeti céltól.
Az elkészítés egyszerű, az íze nagyon harmonikus, semmi erős kelkáposztaíz nem köszön benne vissza, szerintem ha nem mondanám meg mi van benne, alig páran tudnák csak megállapítani, a többiek egy finom nem tudom milyen zöldsalátának mondanák. Egy adagot készítettem magamnak, az ahhoz szükséges mennyiséget írom.
Hozzávalók:
4 tenyérnyi kelkáposzta levél
1 főtt tojás
½ szelet pirított kenyér
1 ek reszelt parmezán
só, bors
Öntethez:
4 ek olívaolaj
1 tk mustár
1 ek citromlé (friss)
A kelkáposztát ujjnyi széles szeletekre vágjuk, és az összerázott öntettel meglocsoljuk, majd az öntettel, a reszelt parmezánnal és a kenyérkockákkal összeforgatjuk. Tányérra tesszük, és egy főtt tojást ráreszelünk, amit a legvégén kissé megsózunk, és pár tekerésnyi bors sem árt neki.
Valószínűleg az öntetbe egy reszelt fokhagymagerezd is megengedhető, de én azt csak hétvégén eszem, most meg nem volt az.
Egy éve: spenótos kecskesajtos minikenyér
Utolsó kommentek