A biscottiban az a jó, hogy ezerféle van belőle, így karácsony táján is lehet aktuálisat készíteni mákkal, meg ezzel azzal. Száraz, kemény, ropog, és vastag, pont ezek a legkívánatosabb tulajdonságai egy mártogatni való kétszersültfélének.
A mai poszt gyors lesz, mint a biscotti készítés.
Hozzávalók:
240g liszt
1 tk sütőpor
½ tk só
120g cukor
1 nagy tojás + 1 tojásfehérje (összesen 100g)
12g olaj (1 ek)
1 ek narancshéj, vagy vanília eszencia
60g hámozott szeletelt mandula
45g mák (egész)
A száraz és a nedves összetevőket először külön, majd együtt összekeverjük, én a kézi mixer dagasztó lapátjaival szoktam mert akkor csak annyi marad hátra, hogy kézzel megformázom a 8-10cm széles 4 cm magas , tésztát, és papírra teszem. 170C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd kivesszük és 30 percig hűlni hagyjuk. Ezután 1 cm vasrag szeletekre vágjuk, visszafektetjük a szeleteket a papírra, és további 20 percig sütjük 150C-on.
Levegőtől elzárva, dobozban hetekig eláll.
További biscottik: gesztenyés , és duplacsokis
Egy éve: görög sültbab
Utolsó kommentek