Mit csinál a blogger, amikor síel? Síel naphosszat, aztán meg már sötét lesz, és akkor jön a csacsikacsalád, aki éhes, így főz. Nem szeretünk osztrák félpanziót kérni, mert egy héten legalább háromszor egybesült sertéshússzeletet adnak valamilyen öntettel, amitől mindannyiunkat kiráz a hideg. Háni azt is hozzá szokta tenni, hogy egyébként mindegy is, hogy milyen ízű, számára annyira visszataszító egy szelet hús a tányéron leöntve, hogy már a látványtól kész van.
Nekem pedig, szerencsére nem okoz gondot a főzés, illetve szeretjük ha van saját nappalink, ahol társasozhatunk, kártyázhatunk, fetrenghetünk, így a pálya menti apartmanokat részesítjük előnyben.
Az első síeléssel töltött nap vacsorája a paradicsomos spagetti húsgombóccal, amihez a hozzávalókat a Sparban vettem, és jól megmondom azt is mennyibe került ez a vacsora. Mielőtt a szupertudatosak beszólnának, jelzem, itt a gasthof levesek is porból készülnek, és a császármorzsa is, illetve a vínersniccelhez a krumplipüré szintén por, a sültkrumpli meg fagyasztott szörny, tehát organikus ételhez parasztháznál (nyáron), vagy Salzburgban juthatnánk legközelebb, amúgy meg kell néha a junkfood, miheztartás végett.
A mai hozzávalóknál nem a mennyiség, hanem az ár lesz elöl
Hozzávalók
1,59 barilla spagetti
1.29 húsgolyó alap
4.49 darálthús (500g)
1.79 pizzaszósz (400g)
1.39 öt fűszeres paradicsom szósz
1.59 parmezán
Ez, ha minden igaz: 11.14 euró, meg fél munkaóra a részemről. Itt megjegyzem, az én munkaórám volt a legdrágább. Összehasonlításképpen pedig , ebédnél egy császármorzsa almaszósszal volt 9,5 euró, de a kilátás megfizethetetlen, a levegőminőség páratlan, és az osztrák paraszt pedig, amelyik a felső teraszról lehajított egy csikket, az asztalunkra, közvetlen Vince fején pattanva a tányér mellé, az pedig felháborító volt.
Jöhet még beszámoló?
Egy éve: Vajon sült sárgarépa granolatával
Utolsó kommentek