A brokkoli mindenhogy jó, de sütve a legfinomabb. Amikor megpirul, finom édeskés ízt kap. Talán köretnek kellene ajánlanom, de nekem ez egy ebéd . Egy komplett ebéd.
Amíg elkülditek a gyermeket, a férjet, vagy a feleséget brokkoliért, megosztok veletek valamit.. Tavaly a NoSalty kedvesen invitált, hogy vendégeskedjek náluk egy recept erejéig, amit örömmel el is fogadtam, és egy rám nem jellemző, cupcake recepttel, a Feketeerdőével jelentem meg náluk. (ami a Sacherből született)Talán június lehetett. Vagy július. Most hogy véget ért az év, az oldal mindenféle statisztikákat készített, és kiderült, ez a cupcake lett a harmadik legnépszerűbb blogger recept az évben. Köszönöm mindenkinek aki rákattintott, köszönöm azoknak, akik azóta ideszoktak hozzám, és rendszeresen olvasnak, és köszönöm a Nosaltynak is, hogy felismerte, hogy egy csiszolatlan gyémánt vagyok. Jobb későn mint soha.
És most valami sokkal viccesebb. Levert az influenza (nem ez a vicces) így hánira hárult, hogy hazafelé bevásároljon. Fel is hívott a boltból, hogy akkor most mit kérek. A zöldséges pultnál állva azt mondta :-...kétféle krumpli van hálós, meg amit szedni kell. Amit szedni kell az hosszúkás.
-Oké, akkor a hosszúkásból válogatnál úgy másfél kilót? Nem sokára haza is jött. Én csak másnap reggel keveredtem ki a konyhába, és akkor láttam, hogy az a drága jó ember édesburgonyát hozott. És még csak fel sem merült benne, hogy ez nem az ami. Az tény, hogy nem sűrűn van itthon olyan, mert én nem kedvelem különösképp, a belőle készült pitét pedig értelmezni sem tudom, pedig kevés dologgal vagyok így. Szóval van most itthon még egy kiló, mert felet mér megvett belőle, és ő szereti, a fiúk nagyon finnyogtak. Az első zöldség, amit háni eszik egyedül. Idáig jutottunk. Lehet, hogy egyszer én is megszeretem majd. Addig meg várok türelmesen, és háninak adom az én adagomat is.
Hozzávalók:
1 fej brokkoli
3 gerezd fokhagyma
1 ek bazsalikom
1 marék fenyőmag
parmezán
5-6 ek olívaolaj
citrom lé, és héj
só
A brokkolit rózsáira vágjuk, és olajjal meglocsoljuk, megsózzuk,átforgatjuk, a fokhagymával együtt 200-220C-ra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb 20 perc alatt megsül. Mikor kivesszük, meglocsoljuk még 1-2 evőkanál olajjal, csavarunk rá 1-2 ek citromot, megszórjuk a reszelt citromhéjjal, a parmezánnal, apróra vágott bazsalikommal és a az előzőleg megpirított fenyőmaggal.
Egy éve: centrifugáltam
Utolsó kommentek