Bejönnek nekem ezek a kenyérfélék, amik valamivel együtt sülnek, és amiknek van idejük átjárni a tésztát sülés közben. Csúcsszuper a tészta, ami meg bele kerül, azt maga választja az ember, így garantáltan saját szájízre passzintható a kenyér.
Az egyetlen szépséghibája, hogy egy sima szerdán munka után nem összedobható, mert kb 3,5 óra a teljes menetideje a kenyérnek. Viszont örömhír, hogy itt a hétvége, tökéletes lehetőség, az elkészítésre. Érdemes.
Nagyon finom az alaptészta, tapintásra is az, amit a legjobban szeretek. Nem ragacsos, de lágy és rugalmas, klasszul nyújtható. A kenyérsütőt szokás szerint a dagasztási alapműveletre használtam, de ez már nem meglepetés, csak erre használom. Szegényben nem sok kenyér sült eddig, ám annál több tészta dagasztódott. Még így, hogy csak félfunkciósan használom, így is a háztartásom nélkülözhetetlen darabja. Kedvelem.
Hozzávalók:
230 ml langyos víz
1 cs porélesztő
60+260g liszt BL80
4 tk cukor
¾ tk só
30+ 30g olvasztott vaj
150g mozzarella
100g olasz szalámi
2 tk olasz fűszerkeverék
A vízbe rakjuk a cukrot, az élesztőt és a 60g lisztet. Összekeverjük, és 30 percig várakozunk. Kb a kétszeresére nő majd a térfogata ezalatt az idő alatt, így legalább egy fél literes edénnyel számoljunk. Ha letelt a fél óra keverjük össze a 260g lisztet a sóval, és adjuk hozzá a 30g olvasztott vajat meg az élesztős keveréket. Alaposan dolgozzuk ki a tésztát, legyen szép sima, lágy. Olajjal kikent tálban lefedve kelesszük duplájára meleg helyen, 1-1,5 óra alatt. Ha kész, egy lisztezett deszkán nyújtsuk ki kb 35x45 cm-es négyzetre. Megszórjuk a reszelt mozzarellával, és a fűszerkeverékkel, rárakjuk a szalámit is. Feltekerjük, megkenjük vajjal, és egy kivajazott tepsibe rakjuk, amiben újabb 45percig kelesztjük lefedve. 180C-ra előmelegített sütőbe téve kb 35-40 perc alatt készre sütjük.
Utolsó kommentek