HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Piros fehér zölddel töltött csirke

2013.03.14. 07:00 :: sajtosbrokkoli

A véletlen műve, hogy az ünnepre hangolva készült a vacsora. Menő mostanság a pestoval töltött csirke, amiből tekercs készül, és talán a szemnek is kellemesebb, az a változat, de én mindent akartam. Paprikát, is, meg krémsajtot is. Tekerni viszont nem.

pestos csirke 003.jpg

Szánom, és bánom a fotót, (ritka béna) de nem állhat mindig mindenki vigyázva, míg én elkészülök. Ezért egyszerűbb az élet a desszertekkel, az még akár addig is fotózható amíg a többiek ebédelnek, de egy ilyen ételt asztalra kell tenni, frissen, forrón, és kész. A halálom a hideg (meleg)étel, és ha nem ülnek az asztalhoz a szólítottak, csak ha már kihűlt minden. Háninak meg a halála, hogy csak nézegeti a kajáját, míg én már jóízűen eszem, mert neki az forró még, ami nekem jó. Tényleg nehéz feladat leültetni a családot egyszerre úgy, hogy az mindenkinek megfeleljen

És hogy ünnepi vonatkozása is legyen a posztnak, elmesélem milyen kalandom volt ma.

Mivel holnap ünnepség van az oviban előkészítettem az ehhez szükséges menetfelszerelést, és jól is tettem, mert feleszméltem, hogy tavaly az egyik kokárdájukat szétcsinálták a fiúk, így csak egy van, amit bárhogy is szeretnék, nem tudnak egyszerre ketten viselni. Hogy hol vettem tavaly, azt például nem is tudom, mindenesetre a legközelebbi boltnak adtam egy esélyt. Ha már ott voltam persze vásároltam is pár kiflit, így egy zacskóban a kiflikkel beálltam a sorba. Az előttem levő úr hátra nézett, és mivel csak kifli volt a kezembe, maga elé tessékelt, mondván neki teli a kosara, én meg biztos sietek. Bár nagyon kedves volt, mondtam neki, hogy köszönöm, de szomorú lenne, ha nem tudnám kiállni a soromat, úgyhogy fizessen csak, és bár nem mozdultam, mögém állt. Erre már nem volt mit mondanom, a köszönömön kívül. Egy valaki volt előttem, miután fizetett, megkérdeztem a pénztárost, hogy van e kokárdája véletlenül? Azt válaszolta van, de otthon, ha tegnap szólok elhozta volta nekem. Neki is megköszöntem a kedvességét és külön jól esett, hogy a viccet félretéve komolyan gondolta. Erre, a mögöttem lévő, már ismert férfi, azt mondta, ő ad nekem, ha már nem tudok venni. És az sokrekeszes bőrtáskájából elővett egy becsomagolt még szűz, frissen mosott, varrt , készült , vett kokárdát, ami ráadásul olyan, és akkora, volt mint az otthoni. Csak nevettem, és nem hittem a szememnek, ő meg hasonló ellentmondást nem tűrően, mint ahogy mögém állt, a kezembe nyomta a kokárdát. Mondtam köszönöm, és engedje meg, hogy kifizessem. Nem engedte.

Újra megköszöntem, és hazajöttem.

kokarda1.jpg

Ki érti ezt? 

Hozzávalók:

Csirkemell

bazsalikom pesto

natúr krémsajt

kápiapaprika

bors

olaj

A csirkét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a félbevágjuk, a szeletet, de úgy, hogy az egyik szélénél a két szelt összekapcsolódva maradjon. Szétnyitjuk a szeletet, és az alját megkenjük pestoval, aztán a sajtkrémmel, végül a paprikaszeleteket rárakjuk a sajtra, majd visszahajtjuk a hússzeletet, és ezzel befedjük a tölteléket. A széleket ráhúzzuk, összenyomogatjuk, serpenyőben magas hőmérsékleten kevés olajon hirtelen pirosra sütjük, így összesülnek a hússzélek, és nem nagyon fog kifolyni a sajt meg a pesto. Borsozzuk meg, forgassuk át, és vegyük lejjebb a hőt, hogy a hús belseje is biztosan átsüljön.

Na igen. Ha rajtam múlt volna nem rizs eszünk hozzá, de a skacok majd elepedtek némi rizsért, mert szerintük hetek óta nem ettünk rizst. Igazuk volt.

Egyébiránt a húst át lehet kenni fokhagymával is, nem ront rajta.

Egy éve: Lazacos makaroni

Szólj hozzá!

Címkék: sós sütök főzök fhús

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr645133683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása