HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Vadas recept

2013.04.03. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Szóval nem valami Holstein, vagy Mangalica fajtából, hanem erdőben nevelkedett, szabadon kóricáló vaddisznóból. Komolyan gáz, hogy áprilisban még ilyesféle melengető fogásokat ajánlok, de holnapra megint narancs riasztás van ahelyett, hogy lemosnánk a bringákat a hétvégi programhoz.

vadas 002.jpg

Mindegy. Van ez a múltkori sztori a disznóról, ami egy tökéletes példa a win-win szituációkra, nos akkor nem csak Balázs tette oda magát, de én is, csak én a könnyebb, vagy inkább testhezállóbb feladatot vállaltam, a vadast. Csak puszta érdekesség képen jelzem meg, hogy évekkel ezelőtt Balázs anyukáját hívtam fel vadas receptért, mert állítólag ő ebben a legjobb Budán. És így van, csak most már én is a legjobb vagyok benne vele együtt, általa, és én sem vagyok irigy, megosztom, hogy még többen élvezhessük.

Hozzávalók:

6 szelet vaddisznócomb

300g sárgarépa

300g fehérrépa

½ zeller

1 karalábé

1 hagyma

½ póréhagyma

1 paradicsom

1 paprika

1 paradicsompaprika

1 csomag petrezselyemzöld

1 citrom vékonyan levágott héja

3 babérlevél

6-8 szem bors

1 tk mustármag

3 ág kakukkfű (Fontos! Nem kihagyható!)

400ml alaplé

vadas 003.jpg

A húst kevés olajon hirtelen pirítsuk meg egy serpenyőben, hogy a rostok bezáródjanak, majd tegyük egy kukta aljába. A tisztított zöldségeket, és a fűszereket tegyük a húsra, öntsük fel az alaplével. Sózzuk annak megfelelően, hogy az alaplé sós e, vagy mennyire sós egyáltalán. Én kb 40 perc főzés után levet5tem, és hagytam lesisteregni, majd felnyitottam, és ellenőriztem sóügyileg, meg a hús puhaságát. Majd még 20 percet adtam neki.

Ha késznek ítéljük, készülhet a mártás:

Hozzávalók:

5 tk jóféle mustár

1,5 ek cukor

3-4 ek tejföl

A cukrot karamellizáljuk, majd félrerakjuk. A húsról leszedett zöldségeket egytől egyig, a citromhéj, illetve a paprika és paradicsomhéjakon kívül kiszedjük és botturmixszal pürésítjük, és annyi lével engedünk fel, hogy mártásnak megfelelő állagot kapjunk. Ezt a zöldségpürét a karamellre rakjuk, és átforraljuk, közben hozzáadjuk a mustárt is. Csak a legvégén adjuk hozzá a tejfölt, amivel éppen hogy forraljuk. Pont ennyi, és kész vagyunk.

Zsemlegombóccal tálaljuk.

Egy éve: répatorta trüffel

Két éve: eper-mango sorbet

1 komment

Címkék: főzök fhús

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr505189679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2013.04.04. 12:11:05

Nagyon jól néz ki és extra finom is lehet ,szóval ez a legjobb Budán ! Mit lehet tenni ? ; talán belefér hogy szerényen kipróbálásra ajánljak egy harmadik legjobbat :
gasztropusztitas.blogspot.hu/search/label/vadas%20-%20borsporos%20m%C3%A1rt%C3%A1s
süti beállítások módosítása