Van az a torta, amibe liszt sem kell, ez pedig a bikiniszezonban mindenkinek jól jön, az allergiásoknak meg kifejezetten áldás. Azért nem kell megijedni cukor van benne, de a jó hír az az, hogy az meg barna nádcukor.
De előtte idéznék egy beszélgetésből.
M: ...egyél egy kis sütit , hátha... mi van a krémben?
G: már ettem és mindig többet kell mozogjak, mint egyek, hogy fogyjak. Ezért kap mindig a szomszéd néni... hízzon ő, ő nem bringázik.
M: én is így szoktam a szomszédokkal
G: Te adsz nekik, vagy tőlük kapod? :)
M: kapni???? ne viccelj, el sem fogadnám. Mackó (puli) anyukájától ha kapnék, tele lenne szőrrel. Csabától, ha kapnék, az magic cookie lenne. Teodóra sütijének a szavatosságát ellenőriznem kellene de hogy, ugyebár? Tímea pedig legfeljebb bolti pilótakekszet adna biztos. Hát kösz egyik sem játszik.
Na ezen felbuzdulva jöhetnek a szomszédtól kapott sütiélmények. Biztos mindenkinek van ilyen, ne tagadjátok.
Hozzávalók:
500g túró
csipet só
1 csapott ek kukorica keményítő
80g barna nádcukor
4 tojás sárgája
2 tojásfehérje
citromhéj
1 kicsi ág kakukkfű
3 sárgabarack
20g barna nádcukor
½ citrom leve
vanília
A túrót a sóval, keményítővel, a cukor felével, és a tojássárgákkal, citrom héjával, és a kakukkfű levélkékkel alaposan összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a túrós keverékhez adjuk. Egy vajazott keményítővel megszórt formába tegyük a tésztát, és 180C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig süssük.
A barackokat tegyük serpenyőbe, szórjuk rá a cukrot, locsoljuk meg a citrom levével, és tegyük rá a vanília magjait, vagy egy kanálnyi kivonatot, és forraljuk át. Tegyük a tortára, a cukros lével együtt.. Én rajta hagyta a gyümölcs héját, mert szeretema savanyú ízét. Aki nem így van vele szedje le, meg az is, akit zavar a látványa.
Hidegen. Az édes torta a savanykás gyümölccsel . Ígérem finom lesz.
Egy éve: Bazsalikomos zöldborsó nyalóka, Sárgadinnyés borkása
Két éve: Meggyes gombóc, Fetás falatok
Utolsó kommentek