HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Hamburger zsömle

2013.08.02. 09:21 :: sajtosbrokkoli

Kár elrontani a hamburgert boltban vásárolt csomagolt tartósított zsömlékkel, ha egyszer otthon is el lehet készíteni, csakúgy, mint a húst magát. Egyszerűsége ellenér a hamburger az egyik legbonyolultabb étel, míg ki nem tapossa az ember a maga ösvényét.

20130801_194020.jpg

Minden alkotóelem igen fontos és hangsúlyos, ezért mindenből a legtökéletesebbre érdemes törekedni. Nekem a hús beszerzése volt a legkritikusabb pont, de szerencsére ezen úgy tűnik sikerült túllendülnünk, bár nem a közelbe járok érte, és szervezést is igényel, de egy jó hamburgerért sokat áldoz az ember. Aztán jön a pillanat, amikor a hús már ok, a zsömlét kell még hozzáigazítani, a többit pedig mindenki maga szabályozza, így a végeredmény tökéletes lesz.

A zsömle viszont annyiban kritikus pont, hogy szerintem azt kézzel kidolgozni gyakorlatilag a leheleten vállalkozások kategóriájába esik, így vagy egy kenyérsütőgép kell a dagasztáshoz, vagy egy nagyon patent dagasztó funkciós konyhai gép, mint pl. egy Kitchen Aid.

Én kenyérsütőben dagasztom a tésztát, és ma már nem lepődök meg rajta, de az elsőnél igazi lélegzetelállító élményben részesültem. Létezik szex a konyhában, de annak semmi köze a bloghoz, ellenben a gasztroszexnek igen, és ennek a tésztának a készítésekor valódi gasztroszexről beszélhetünk, amikor a tészta egyesül a vajjal. A tészta ekkor még nagyon kemény, és rugalmatlan, ám hozzá kell tenni kis adagonként a puha vajat. Én néha egy kicsit fel is olvasztom, a fele folyik, de nem meleg, a fele meg nagyon puha. Tehát amikor a vaj adagonként belekerül a tésztába, akkor olyan cuppogás, csettegés, csattogás, és kluttyogás hallatszik, hogy azzal felnőttfilmeket lehetne szinkronizálni. Nagyon furcsa, váratlan felismerés. A legnagyobbik gyermekem nem hitt a fülének.

20130801_193923.jpg

Hozzávalók:

600g kenyérliszt

1,5 tk só

2 ek cukor

150ml tej

140g kefír

1 nagy tojás

30g élesztő

100g puha vaj

A folyékony anyagokat a dagasztóüst aljába mérjük, rászórjuk a lisztet, végül az élesztőt szétmorzsoljuk és a gépre bízzuk a dagasztást. Amikor a tészta összeállt, kis adagokban, kb negyedenként hozzáadjuk a vajat, és csak akkor adjuk a következőt hozzá, amikor az előző vaj mennyiséget alaposan eldolgozta a tészta. Ez nem lesz rövid idő, de érdemes nézni a tésztát, hogy alakul át a (szexnek) vajnak köszönhetően egy rugalmatlan merev csúnya tésztából egy kisimult, puha, kellemes tapintású rugalmas, és finom állagú tésztalénnyé. (Mindenféle hasonlóság a tészta, és a nők között csak a véletlen, és/vagy az olvasó képzeletének műve)

A tésztát lefedve tegyük meleg helyre kelni, kb 30-40 percre, ez alatt nem egészen a kétszeresére dagad, ekkor vágjuk 10-12 egyenlő részre, formázzunk belőle kis bucikat, tegyük tepsibe őket, és hagyjunk helyet a növekedésre, mert újabb 30-40 percig letakarva keleszteni kell őket. Ha ez is megolt, még sincs este, kenjük be őket egész tojással, és opcionálisan szórjuk, vagy ne szezámmaggal. 175C-ra előmelegített sütőben 16-18 perc alatt süssük készre.

Egy éve: Sárgadinnyezsem, Bemutatkoztam

Két éve: Madártej levendulával, Cukkini tésztaketrecben

1 komment

Címkék: kenyér kelt élesztős édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr635439488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.08.02. 18:53:28

Latom, a strand-hamburger nagy hatassal volt rad! Ezert sutod otthon ezentul?
(kovetkezik a hot-dog virsli hazilag? :-P )
süti beállítások módosítása