HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • BahariAnna: A képek önmagukért beszélnek. Étteremben ettem hasonlót, de ott egy mini adag volt körülbeül 2000,... (2019.09.18. 15:38) Nutellás sajttorta
  • takacsveca93: Cukor helyett én édesítőt tettem bele, így a lelkiismeretem picit nyugodtabb. Szupi recept, az ala... (2019.06.30. 21:04) Epres cseresznyés mini pite
  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Utolsó 20

Csicseriborsó lepény joghurtos mártogatóval

2013.08.14. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Omlós, és fűszeres, üde színfolt az unalmas vacsorák sorában. Tudtátok, hogy az átlagos háziasszony, de hogy ne vegye ki magát rosszul, beszéljünk egy átlagos családról inkább, körülbelül tízféle ételt készít otthon rendszeresen?

csicserilepény2.jpg

Na ha ezt vesszük alapul, akkor érthető, hogy miért lehet üde színfolt egy csicseriborsó lepény. Be kell hozzá szerezni pár friss zöld fűszert, de ha az megvan, onnantól semmi extra nincs benne. Egyszerű az elkészítés, a konyhai késes mixer dolgozik helyettünk.

csicserilepény5.jpg

Hozzávalók:

420 g csicseriborsó lecsöpögtetve, szárítva

2 gerezd fokhagyma

1 tk kömény

1 csapott tk koriander (mag)

1 tojás

3 ek petrezselyem

2 ek friss menta

1 ek friss koriander

2 újhagyma

só, bors

mártogatóhoz:

1 nagy doboz görög joghurt

1 gerezd fokhagyma

1újhagyma

néhány mentalevél

tálaláshoz citrom, sütéshez olaj

Csicserilepény1.jpg

A mártogatóhoz a fűszereket apróra vágjuk, és a joghurthoz keverjük, félrerakjuk. A lepény hozzávalóit késes mixerbe rakjuk, és alaposan összemixeljük, sóval borssal fűszerezzük.( Finoman jelzem, hogy aki szereti erős paprikát is rakhat bele, úgy is nagyon finom.) Nedves kézzel lepényeket formázunk a kész masszából, és kevés olajon mindkét felét kb. 2 percig sütjük. A lepény omlós, mindenképpen lapáttal forgassuk, a villáról leesik!

Tálaláskor locsoljuk meg friss citromlével, és a joghurtot is tegyük mellé, úgy lesz igazán finom.

Egy éve: Citromos levendulás keksz

Két éve: Tiramisu kávé  

14 komment

Címkék: zöldség sós csicseriborsó sütök főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr415459768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 09:56:19

"Kezdo haziasszonykent" kerdem: a lecsopogtetes elott megfozzuk, netan konzerv csborso valami leben? Vagy a csicseriborso nedvesen terem?

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.08.14. 12:00:51

@rezsoatya: gyakorló háziasszonyként is rám tudsz pirítani, de igen a pongyola fogalmazás nem oké, ellenben a lecsöpögtetett és szárított fogamat (íme a példa te vagy rá) kellő intelligenciával , vagy rutinnal, döntsd el te, lehet jól értelmezni. Akár magad főzöd, akár konzervből merítesz, le kell csöpögtetni, és meg kell szárítani. Azt meg hogy mi terem nedvesen ne itt beszéljük meg . :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 12:14:18

Jol van, valami ilyesmire gondoltam, de meg kell mondjam, nem vagyok egy csicseriborso guru...
A 420 gr-rol azert sejtettem, hogy valami konzervfele, mert eleg korulmenyes lenne kiszamitani a nyers osszetevot elore... merleg nelkul meg ugye... :-)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.08.14. 12:27:02

@rezsoatya: Mindent a kedves olvasóért. És hogy át se kelljen számolnod: a 15 oz can of chickpeas. Amúgy meg minek neked mérleg, ha van másnak?

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 12:34:43

Nem voltam egyertelmu:
Ha nyersbol fozom, mert esetleg a piacon kapok "organic" chickpeas-t, na, abbol mennyit tegyek fel foni?
Ez am a kerdes, nem a vilagbeke!

Es hogy vegkepp kekec legyek, itt a gorog joghurt, a nagy, az bizony 1 kg-os... :-P (viszont van itthon eredeti magyar nagyon csipos paprikam!)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.08.14. 16:53:49

@rezsoatya: Ha kapsz organikus csikpíszt, akkor meg ne főzd, oda lesznek az organikumok belőle, edd nyersen, erre meg jó lesz a konzerv is.
Ha még is odatennéd főni, annyi gramm legyen, ahány éves a kapitány.
És a kilós joghurt is jó lesz, ha elég éves a kpitány . :)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2013.08.14. 16:53:49

@rezsoatya: Ha kapsz organikus csikpíszt, akkor meg ne főzd, oda lesznek az organikumok belőle, edd nyersen, erre meg jó lesz a konzerv is.
Ha még is odatennéd főni, annyi gramm legyen, ahány éves a kapitány.
És a kilós joghurt is jó lesz, ha elég éves a kpitány . :)

rezsoatya (törölt) 2013.08.14. 19:51:18

Ertek en a szobol, elsore is... :-P

janoszeged 2013.08.14. 20:35:18

Ezeket a hozzászólásokat kár volt elolvasnom.

vegyesfehér 2013.08.14. 21:42:15

Dúl a gasztro-sznobizmus. Organikus csikpíz gondolom, jó drága. Nyersen meg ne egyed, mert nem győzől f...gani. Sőt, még 2-3 óra főzés után is rohadt kemény marad a bablencse, akarom mondani a csicseri borsó. A konzerveket, amik már puhák, nemtom hány órán át főzik. Helyettesítésre javaslom a felesborsót. Majdnem teljesen uaz (nem a ruszki teherautó) az ízhatás és könnyebben megfő.

rezsoatya (törölt) 2013.08.15. 07:33:56

@janoszeged: kedves Janos! Ez mar csak ilyen! Ha nem olvasod el, akkor meg soha nem jutsz erre a megallapitasra. :-P

rezsoatya (törölt) 2013.08.15. 07:43:09

@vegyesfehér: szerintem, ha valaki torekszik egeszseges eteleket enni, meg annak aran is, hogy tobbet aldoz ra, az nem sznobizmus. Es van egy jo talalmany a sokaig fozendo etelekre, ez pedig a kuktafazek.

rezsoatya (törölt) 2013.08.15. 07:51:47

@vegyesfehér: (lemaradt:)
A konzervbabokat, soletet, effeleket a gyarban nem sokaig, hanem nagy nyomas alatt fozik (ez a kuktafazek lenyege is).
A konyha az fizika es kemia... ja, meg egy csipet sznobizmus! :-P

Furos 2013.08.18. 01:59:47

@rezsoatya: atya ne kotozkolodj :-)
@sajtosbrokkoli: olvaslak am csak ritkábban...
Jah és még mindig imádlak :-D
süti beállítások módosítása