HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret
  • rezsöatya: Kicsi a vilag! :DDD Vettem egy darabka taleggio sajtot es elso utam a blogodhoz vezetett (ez alap... (2014.09.14. 04:32) Sült-paprika krémleves Taleggio sajtos pirítóssal

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret
  • Utolsó 20

Réteges rebarbarás pitetorta

2014.05.26. 09:21 :: sajtosbrokkoli

A rétegek sorban pedig: vékony omlós süti, tökéletes vaníliakrém, omlós süti újra, rózsaszín rebarbara, végül roppanós cukor réteg. És mindez együtt sül. Nem ám utólag kell összeállítani nagy kézügyességgel!

 

20140525_152430.jpg

Az eper bónusz a tetején, és lássuk be, sütés előtt jobban is mutatott mint után. Szóval nyugodtan elhagyható, magam csak dekorációs célból tettem rá, de finom volt, tehát akár több is lehet rajta, de akkor meg a roppanós cukros réteg lesz kevesebb, így nem tudom mi a jó megoldás. Nem fényezem sokat ezt a sütit, mert avatott, és avatatlan szemeknek is igen egyértelmű kell, hogy legyen, ez a muszáj megsütni kategóriába tartozik.

 

20140525_152508.jpg

 

Hozzávalók a krémhez:

1 vanilia rúd

50g keményítő

100 g porcukor

4 tojássárgája

500ml tej

 

a tésztához:

200g vaj (szoba hőmérsékletű )

110g cukor

2 tojás

180g liszt

2 tk sütőpor

1 zacskó (40g) vaníliás pudingpor

 

tetejére:

rebarbara

20g vaj olvasztva

4 tk cukor

20140525_122915.jpg 

 

A krémhez a vaníliarudat kettévágjuk, és a kikapart magokat a tokkal együtt a tejbe rakjuk, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojássárgákat a cukorral két percen keresztül keverjük, illetve addig, amíg fehér, habos nem lesz. Hozzáadjuk a keményítőt, és ráöntjük a tejet. Visszatesszük főni, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Letakarjuk és kihűtjük.

A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk egyesével a tojásokat, majd a sütőporos lisztet.

 

20140525_111533.jpg

 

Egy 20 cm-es kivajazott kerek formába elsimítjuk a tészta egyharmadát, rákenjük a krémet, majd a maradék tésztát. A megmosott rebarbarákat 8-9 cm hosszú egyenlő darabokra vágjuk, és a tortára tesszük. Most jöhet az opcionális eper is. Legvégül pedig meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal és megszórjuk a cukorral.

180C-ra előmelegített sütőben 70-75 percig sütjük.

Nehéz lesz kivárni míg meghűl, de érdemes.

 

 

 

2 komment

Címkék: gyümölcsös torták rebarbara édeseim

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr416210126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

rezsöatya 2014.05.29. 19:30:30

Nem csak a kihuleset nehez kivarni, de az a 75 perc sem.keves...!
Olyan jo ráérõs sutinek nez ki... :-)

Scala 2014.06.02. 23:35:56

EZ valami állati guszta!
Persze diétázom, mert úgy akarok kinézni, mint Leatzia hercegné, pardon királyné! :-)
Így még a gondolata is tilos. Nyamm.