HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • Utolsó 20

Sütinyalóka - Gesztenyés cake pops

2014.09.03. 22:50 :: sajtosbrokkoli

Gesztenyével mégiscsak közelebb áll az átlagos magyar gyerekszájak ízvilágához, mint sajttal. Az amerikai, hagyományos nyalókasütikben ugyanis krémsajttal, vagy vajjal fogják össze az alapsüti morzsát, hogy formálható állagot nyerjen.

 

20140901_115537.jpg

20140831_125629.jpg

A fiúknak szerettem volna kedveskedni az utolsó szüneti hétvégén, hátha fájdalommentesebb lesz így a nyár vége, és bár nagyon örültek, sőt egyenesen lelkesedtek, a fájdalom az fájdalom, az iskola meg iskola. Nem is érdemes több szót vesztegetni rá, hosszú év lesz, már ami az iskolát illeti. Erről jut eszembe: minden szeptember elsején felhívom a figyelmet, hogy kettőt alszunk, és itt a karácsony. Figyeljétek csak meg, ez idén is így lesz.

Egy kedves blogolvasó nemrég feltette a kérdést, hogy élünk e még, mert úgy látszik nem is eszünk, hiszen nincs új poszt. Sietve megnyugtatok mindenkit, élünk, virulunk, A legkisebb szöszmösz is cseperedik, mindkettőnkön rajta van még egy kis babaháj, de majd lefutjuk. Ez a tény sem segíti a blog sütiposztjait. De most!

A süti alaprecept a cake pops műfaj egyik első, és legnagyobb nevet szerző Bakerella néven elhíresült Angie Dudley könyvéből való. Mindenkinek, aki kacérkodik a nyalókasütikkel, annak melegen ajánlom a könyvet.

 

A könyvben található recept szükséges mennyiségeit megfeleztem, és az sem lett kevés, viszont inkább sok, főleg amikor egyesével formázni kezdtem a golyóbisokat. Az elkészítés roppant egyszerű, a kész süti remekül morzsálható, ami a gyerekeknek is igen testhezálló munka.

 

20140831_125552.jpg

Süti alaprecept:

(teljes adag, ezt feleztem meg)

360g liszt

2 tk sütőpor

½ tk só

240g vaj

400g cukor

4 tojás

2 tk vanília kivonat (fél vaníliarúd kikapart belsejével helyettesíthető)

240ml tej

 

Minden összetevő legyen szoba-hőmérsékletű!

Egy nagy edényben keverjük alaposan össze a lisztet, a sót és a sütőport. Egy másik tálban a vajat a cukorral 5 percig keverjük, (kézi mixerrel) vagy amíg könnyű, habos nem lesz. A tojásokat egyesével adjuk a vajhoz, amikor alaposan összekeveredett a vajjal, akkor adjuk hozzá a következőt. Végül a a vaníliát is keverjük bele. Most adjuk hozzá a liszt harmadát, majd a tej felét, újabb liszt harmadot, a maradék tejet, és a maradék lisztet. Tehát a lisztet harmadoltuk, a tejet feleztük, és felváltva a vajhoz keverjük úgy, hogy a liszttel kezdjük a sort.

 

33x23 cm-es tepsit vajazzunk ki, és a masszát terítsük el benne egyenletesen, majd 175C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig süssük. Ha kész, tegyük félre hűlni, mert csak hidegen morzsolható. Kisebb darabokat tépve két tenyerünk között morzsáljuk szét a sütit.

 

20140831_125758.jpg

A morzsát 500g gesztenyepürével összedolgozzuk, és szép, szabályos golyókat formálunk belőle. Ennek alapja, hogy azonos mennyiségek legyenek, amit egy mérőkanál segítségével lehet azonos mennyiségre kalibrálni. A megformázott golyókat érdemes előhűteni.

20140901_115500.jpg

 

Nincs más hátra, mint csokit olvasztani ( ét, jóminőségűt) gőz fölött, amibe a papír pálcikák végeit belemártjuk, és beledöfjük a golyókba, így rögzítve a pálcikákra azokat. Ha megszilárdult, az egész golyót belemártjuk a pálcikánál fogva az olvasztott csokiba, és szilikonos sütőpapírra téve félretesszük. Szórócukorral megszórjuk, vagy nem. Hűtőben alaposan kihűtjük. Ha kész lehet masnit kötni a pálcikákra, mignon papírba rendezgetni, és bezsebelni az elismerő szavakat, pillantásokat.

 

Jó szórakozást!

5 komment

Címkék: gyerek csokis aprósütemény aprók édeseim zongorázok bulira

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr576666963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.04. 22:15:30

jól értem, hogy a pálcikát beledugás előtt becsokizod?

rezsöatya 2014.09.11. 11:21:54

Ez jol nez ki...
Es eddigi banatom is megszunt, ugyanis felfedeztem egy boltot, ahol magyar gesztenyemasszat lehet kapni! Ugyanis az egesz UK-ban nincs! Pedig latok szelidgesztenye fakat...
Szoval elkeszitem!

rezsöatya 2014.09.11. 11:29:28

": minden szeptember elsején felhívom a figyelmet, hogy kettőt alszunk, és itt a karácsony...."

Ezt Bracknellben is igy gondoljak... tegnapelott fotoztam... mar karacsony... :D

kepfeltoltes.hu/140911/2014-09-11_10.25.51_www.kepfeltoltes.hu_.jpg