HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkini (9) cukkíni (3) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • bhedi: Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás Receptet i... (2015.05.05. 06:05) Méternyi cupcake
  • Utolsó 20

Méternyi cupcake

2015.03.30. 00:31 :: sajtosbrokkoli

A méteres kalács retro ízvilága új köntösben, gyerekszájakra és gyermeklelkű vagy nosztalgiázni vágyó felnőttekre szabva cupcake formában kelt életre. A csoki kívül és belül is felbukkan, a puncskrém nem összeköti, hanem öltözteti a csokis és vaníliás tésztát. Lehetetlen vele tévedni, ma is mindenki szereti ezt a klasszikusnak számító ízhármast.

 

A Segítsüti 2015 tavaszi fordulójára készült ez a süti, ha nem tudod mi ez, olvass utána, ha tudod, akkor csak válogass és licitálj. Remélem idén is sokan állnak e mellé a jó ügy mellé a szervezőkön, és a bloggereken túl.

 

_mg_5427.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

5 tojás szétválasztva

160+100g cukor

½ rúd vanília

100ml olaj

10 +2 ek meleg víz

260g liszt

½ sütőpor

2 ek kakaó

 

csokihoz:

4 ek porcukor

3 ek tejpor

4 ek kakó

10 g vaj

forró víz

 

 

krémhez:

1200ml tej

225g cukor

3 puncs pudingpor

 

200g vaj

200g porcukor

 

_mg_5426.jpg

A tojások sárgáját 160g cukorral fehéredésig habosítjuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, az olajat, majd a meleg vizet. Előkészítjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a maradék 100g cukrot, amivel addig verjük, míg fényes nem lesz.

A tojássárgájás alaphoz hozzákeverjük a lisztet, majd pontosan egyenlő két részre osztjuk ( én ezt mérleggel grammnyi pontosan végzem). Az egyik feléhez hozzákeverjük a plusz két kanál vizet, és a kakaót. A felvert fehérjét is ketté osztjuk, és a két alaphoz forgatjuk.

Az előkészített kapszlikba egy egy kanál sárga, és kakaós tésztát rakunk. 175C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

A csokihoz a száraz anyagokat összekeverjük, és apránként kevés forróvízzel elkezdjük összekeverni. Egy jól alakítható csokialapot fogunk kapni, ráadásul igény szerint lehet sűrűbb, vagy hígabb a krém. Ezt kell beletöltenünk, a kihűlt, és közepükön kivájt muffin tésztákba.

 

A krémhez a puncsos pudingot megfőzzük, alaposan kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan összeverjük. Habzsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk.

A csokiból csorgassunk a krém tetejére is, vagy akár fedjük be az egészet, ha még több csokis ízt szeretnénk.

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr267318580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

bhedi 2015.05.05. 06:05:24

Nagyon finomságos a süti - mindenki, akit kínáltam vele , áradozott, hogy milyen csodás
Receptet is elérték - szóval szerintem készül még sok ilyen majd!