HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Vajon sült almalepény almakaramellel, tejföllel

2011.03.24. 09:38 :: sajtosbrokkoli


Nem megy még flottul a szerkesztés, de ismétlés a tudás ...."valami rokona, az biztos" (mondta a bukott riportalany a pótvizsga kapcsán). Szerintem, legyen mondjuk az apja. 

 

Kati tegnap megkérdezte, a céklára reagálva, hogy: "...csak ilyen epertorták lesznek, vagy normális kaják is?"

Ezért aztán jöjjön egy nagyon normális, és egyszerű édesség, ami talán még neki is menni fog (majd lassan írom). Az almák úgyis kezdik elveszíteni a frissességüket, pont megfelelőek, hogy lepényt készítsünk belőle. Nem kell nagyon előkészülni, egy normál hűtőben alapban megtalálni minden hozzávalót.

Annyira, de annyira finom, hogy rászoktok, ha megkóstoljátok.

Mielőtt megkérdezitek, igen, nálam is lehet kóstolni, csak szóljatok előtte!

 

Hozzávalók:

3 alma

2 ek friss citromlé

3 ek sima liszt

3 ek cukor

1/4 tk fahéj

1 tk sütőpor

2 tojás

vaj a sütéshez (kb 5 dkg)

+ tejföl a tálaláshoz

Az almát lereszeljük, 1 ek citromlével, és 1 ek cukorral összekeverjük, félrerakjuk kb. 15 percre. A tojásokat villával felverjük, a lisztet, a sütiport, fahéjat, maradék cukrot összekeverjük. 

Ha letelt a 15 perc, az almát kicsavarjuk, lehetőleg rögtön egy kis lábosba, amibe majd a karamell készül, és a száraz almát összekeverjük a tojással, az 1 kanál citromlével, majd ebbe az almás keverékbe jöhet a lisztes, száraz tartalom. Ha ezt is összekeverjük, ismét félre rakhatjuk. 

Jöjjön a karamell. Ne essetek kétségbe, ez nem igazi karamell, nem kell hozzá hőmérő, és szuperképesség, elronthatatlan, mert nem számít ha kicsit hígabb, vagy sűrűbb.

Hozzávalók : 

az almánk kifacsart leve leszűrve

3 ek cukor, 

1 ek vaj, 

2-3 ek tejszín

pici só

Az almalét forraljuk addig, amíg kb. fele mennyiségű lesz, majd tegyük bele a cukrot, forraljuk, amíg elkezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a tejszínt, még 1 perc forralás, és végül a vaj, meg a só. Ha elolvadt, kész is van.

Most süssük meg az almalepényünket a vajon. Ne maximumon álljunk neki a sütésnek, sőt!

Olvasszuk meg a vajat, és vegyük vissza majdnem minimumra a hőfokot, majd vizes kanállal vegyünk ki egy adag almát, és lapítsuk el a serpenyőben. Lassan süssük mindkét oldalán. 

Ha kész, papíron itassuk le a vajat, locsoljuk meg a karamellel, és tegyünk mellé tejfölt, így lesz kerek az ízvilága!

2 komment

Címkék: alma édes gyümölcsös desszert karamell sütök édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr552767283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkeluca 2011.03.31. 10:01:18

jól van, megcsináltam. mivel citromom nem volt, narancslével locsoltam meg az almát. asszem, hiba volt, édesebb lett, mint vártam.

a nagyobbik pasi szerint hidegen jobb, a kicsi meg sem kóstolta, csak másnap. akkor megevett hármat. nekem mindegy volt, így is, úgy is fulladásig ettem magam. :)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.03.31. 11:34:32

@szőkeluca: Szívből örülök, hogy kamasz pasi is erőt vett magán, és megkóstolta, nagy teljesítmény ez az ő korában. Nálunk nem volt ideje lehűlni.