Néha úgy érzem magam, mint Nigella. Nem olyan tökéletes a frizurám és a sminkem, az alkatunk se egyezik, de a lelkesedésem hasonló. Kilopózok szombat reggel köntösben a konyhába és nekiesek a macaroonnak. Nem enni, hanem készíteni. Talán a köntös lehetett az oka, de a macaroonnak csak a 2/3 része sikerült, az elsőnél a hőmérséklet ugyanis nem volt megfelelő. Aztán gyorsan korrigáltam, és a másik 2 tepsi már sikerült.
Nem volt szívem felhasználatlanul hagyni aaaaa... legyen mondjuk: csokis mac, mivel az első egyharmaddal volt a baj ugye, tehát fogtam a mackokat (ejtsd: makkokat) és gondoltam, párat megmentek dekorációnak, mivel az ízével nem volt gond.
A mangó mousshoz pedig megy a csokis mac.
Mangó mousse:
240 g mangó püré
120 ml tejszín
30 g cukor
1,5 lap zselatin
A mangót pürésítsük, forraljuk fel a cukorral, forrón tegyük bele az előkészített zselatint, majd ha felolvadt, és szobahőmérsékletre hűlt, forgassuk össze a felvert tejszínnel.
Ennyi. Mehet poharakba, majd a hűtőbe 1 órára. A mangó édességétől függően bátran lehet változtatni a cukor mennyiségen, nekem ez is sok volt, de ugye nem én vagyok az etalon.
A kabát és gomb párhuzam mindig jusson eszetekbe, ha nem sikerül a macaroon, csak alá kell dobni valami érdekeset.
A többi jól sikerült macaroont pedig holnap tálalom.
Utolsó kommentek