HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Rizskoch pirosgyümölcs mártással

2011.04.10. 21:34 :: sajtosbrokkoli

Először is szeretném leszögezni, hogy ha a az ember körül 4 gyermek rohangál egyszerre, nem túl könnyű értékelhető fotókat készíteni. Ámbár ha csak kettő van, akkor sem sokkal jobb a helyzet. Az külön fokozta a hangulatot, hogy a háttérnek használandó eprekért közelharc folyt, azt is csak nehezen sikerült elérnem, hogy a lábak és a kezek ne legyenek rajta a fotókon, a kicsorduló nyál hangos visszaszívásánál pedig már feladtam, és inkább abbahagytam a fotózást. 

A rizskoch egy olyan alaprecept, ami minden háztartásban szerepel. Nálunk különösen előkelő szerepet tölt be, Papi pl. születésnapjára is mindig ezt kért, vagy ha feltettem azt az óvatlan kérdést, hogy mivel tehetnék a kedvére, egy félmosoly kíséretében csak annyit válaszolt: Tudod, Bébi, egy rizskochra sose mondok nemet. Aurélnak is ajánlom figyelmébe, hogy ne kelljen a neten vadásznia! 

Egyébiránt soha nem sütöttem még recept alapján rizskochot mint ahogy mamitól is ugyanígy láttam, szemre megy, de mindig sikerül. Most se méregettem, de azért tudom miből mennyit raktam.

Hozzávalók:

250 g rizs (én SOS pirosat használok)

víz

750 ml tej

125 g vaj

200 g+100 g cukor

pici só

vanília

citromhéj

5 tojás

100g rétesliszt

1/2 sütőpor

A rizst leöblítem és kuktába rakom. Annyi vizet öntök rá, hogy fél centivel magasabban álljon a víz, mint a rizs az edény alján. Ráöntöm a tejet és lezárom a kuktát. Ha sziszeg, takarékra veszem és 10 percig főzöm, majd lezárom a tüzet. Hagyom még 10 percig a gőzben és csak ezután nyitom ki a tetejét. Rárakom a vajat, a 200 g cukrot, sót és hagyom olvadni.

A tojások fehérjéből kemény habot verek, hozzáadom a cukrot, belerakom a sárgákat, a lisztet és a sütőport.

A rizst összekeverem, citromhéjat és a vanília kikapart belsejét teszem hozzá, végül a habot és a rizst óvatosan összeforgatom.

Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm és 210 C fokos, előre melegített sütőben kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Ha a rizskoch elválik sülés közben a szélétől, akkor biztosan ki lehet venni, átsült.

A gyümölcsmártáshoz epret, ribizlit, málnát és szilvát, mindegyikből 100-100 grammnyit, a 60 g cukorral összefőztem, kb. 5 perc alatt, reszeltem bele kicsi citromhéjat és a mártás felét botmixerrel turmixoltam, majd visszaöntöttem  a darabos gyümölcsökhöz.

Kiszúrtam egy kisebb és egy nagyobb kör alakú rizskochot, egymásra raktam, és ráöntöttem a gyümölcsöt. 

Szólj hozzá!

Címkék: süti rizs desszert sütök főzök édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr632815457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.