HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Gomba kék-fehér sajtos kenyéren

2011.04.11. 16:50 :: sajtosbrokkoli

Nem kell mindennek bedőlni, nem lesz MTK szendvics, de, hogy hol van itt a kék és a fehér, azt nektek kéne kideríteni. Mivel csak Cula a Szőke, akarom mondani Luca, a Szőke szokott kommentelni, nem merem azt kérni, hogy a kommentekben találgassatok, mert ha senki nem ír az olyan ciki, és mivel olvasni olvastok páran, kénytelen lennék sok néven regisztrálva jópofa kommenteket hagyni, hogy ne kelljen sajnálnotok.

Na ettől megkímélek mindenkit, és elárulom hol van a kék és a fehér. A sajton. Montagnolo sajt van a kenyéren, ami egy kék és fehér penésszel egyszerre érlelt lágy sajt. Nagyon finom krémes és telt ízű.

 

Hozzávalók

8 fej gomba

4 szelet kenyér

2 ek (kb 80g) mascarpone

1/4 piros kaliforniai paprika

petrezselyem

olívaolaj

só, bors

80-100g Montagnolo sajt

 

A paprikát és a petrezselymet vágjuk apróra, a gombáról távolítsuk el a szárakat.

Egy serpenyőben hevítsünk kevés olíva olajat, amibe dobjuk bele a gombafejeket, sózzuk borsozzuk. Mindkét felét pirítsuk meg, majd ugyanebbe az olajba dobjuk a gombák mellé a paprikát. Éppenhogycsak forrósítsuk fel, forgassuk át, majd vegyük le.

A mascarponéba keverjünk kb 1 púpos teáskanálnyi petrezselymet, plusz a paprikát, majd kanalazzuk a gombára. Egy tapadásmentes tálra tegyük rá a gombákat, és grill alatt pirítsuk pár percet. 

A kenyereket is pirítsuk meg, és morzsoljunk-kenjünk a kenyérre Montagnolo sajtot. Nem morzsolható igazán, hiszen lágy sajt, de ne kenjük úgy mintha vaj lenne. Kis, kézzel tépett darabkákat tegyünk rá. Vegyük ki a sütőből a gombákat, és forrón tegyük a kenyérre. A kifolyt sajtos, gombás levet is kanalazzuk a kenyérre. Kevés petrezselyemmel szórjuk meg. 

Késsel villával ajánlatos a tálalás és a fogyasztás. Ez nem szendvics! Ezt előételnek álmodtam meg, bár számomra főnek is kitűnő.

Kati ma tesztelte, és annyira jónak találta, hogy azt mondta ezt elkészíti. Én hiszem, hogy aki megküzd a Himalájával, annak ez menni fog. Egyébiránt olyan mámorba került az ebéd után, hogy blogot olvasva azt kérdezte: "Ki az a SzőkeCULA???" Konkrétan fetrengtünk, pláne amikor megtudta, ki a Cula név 50 kilós tulajdonosa!

Ez egy 5 csillagos kaja!

1 komment

Címkék: gomba mascarpone sós előétel szendvics sütök keverek

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr492817813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkeluca 2011.04.11. 21:13:57

én kérek elnézést, de nem tudom megszerkeszteni, ez az egész indaizé egy fos, és negyed órája ezen dühöngök. a cula mondjuk vicces volt, ezért Katit csókolom csak úgy, téged pedig az 50 kilóért, olyan kedves lány vagy. :)