HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Spárgaleves borsóval, medvehagymás olajjal

2011.04.12. 12:58 :: sajtosbrokkoli

Spárgaborsó leves is lehetne a neve, de akkor a keresőprogramok nem szeretnének!

Hurráhurrá, itt a spárga, imádom! Gyerekkorunkban nem ettünk spárgát (mi ugyanis Tobleronén nevelkedtünk) így amikor felnőtt fejjel végre hozzájutottam, alig győztem enni. Sokféle változatot kipróbáltam, és nyersen legalább ugyanannyit ettem, mint feldolgozva. Így történt, hogy 2 heti folyamatos spárgaevés után aggódva közöltem Atival, hogy talán fel kellene keresnem mostaztánmár deazonnal egy orvost, mert nagyon büdöset pisilek. Biztosan van valami súlyos betegségem, hamarosan leáll a veseműködésem is, és gyorsan kellene valami infúzió, hogy javuljon az állapotom. Elutaztunk és 2 napig nem ettem spárgát. Vasárnap estére tökéletes volt a vizeletem, de hétfőn visszatért a probléma. Na ekkor leesett, hogy a spárga a bűnös, akarom mondani büdös. Talán le kellett volna szoknom a spárgaevésről, de nem tudtam. Azt viszont tudom, hogy nincs gond a veséimmel, szerencsés esetben láthatom a srácaimat felnőni. Most komolyan, tudja valaki, hogy mi az az anyag ami kiválasztódik és a vizeletet ennyire kellemetlen szagúvá teszi? Vagy ti nem is érzitek?

Most mindenki vonatkoztasson el a pisitémától, esetlegesen tartsatok egy kávészünetet, hogy aztán kellően átszellemülve olvassátok a receptet.

Recept: Spárgakrémleves borsóval, medvehagymás olajjal

Hozzávalók:

1 csomag spárga 

250 g borsó (ez esetben mélyhűtött volt)

300-400 ml csirke alaplé

só bors

olívaolaj

medvehagyma

Pecorino sajt

A spárgát a borsóval odatesszük főni a csirke alaplében. Annyiban, hogy ellepje. Ha megfőtt, kicsit hagyjuk hűlni, majd összeturmixoljuk, és annyi alaplével hígítjuk, hogy számunkra ideális krémes állagot kapjon. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 2 ek pecorino sajtot reszelünk bele.

A medvehagymát olajjal turmixoljuk, és ezt rákanalazzuk a levesre, majd rászórunk még egy kevés pecorino szeletet.

Nagyjából 10 perc az egész művelet, remek leves.

2 komment

Címkék: leves zöldség medvehagyma spárga borsó főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr332820044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkeluca 2011.04.13. 09:46:33

egy metil-merkaptán nevű kénvegyület van benne, ami gyakorlatilag azonnal illatosít. a minap 1 darab, kettő centi hosszú spárga került a levesbe, és még reggel is volt a szaga.