HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Szezámmagos karfiol hasé

2011.04.18. 20:13 :: sajtosbrokkoli

Sok-sok évvel ezelőtt, Puerto Ricoban kedvenc helyünké nőtte ki magát egy szendvicsbár. Több minden is megragadt bennem a hellyel kapcsolatban (például a mindig izzadt, fehér trikós tulajdonos, egyik kézben kés, másikban fenőalkalmatosság, vállon hanyagul átdobott gyanús színű konyharuhával), de volt egy öntetük, amit azóta sem felejtettem, használtam, vagy ettem. Ez volt a szezámos majonéz.

Mikor a karfiol steaket készítettem maradt karfiol, ami leesett a szeletek széleinél. Semmi esetre sem dobtam volna ki, így történt, hogy a szokásos hűtőmustra után, már készült is a karfiol hasé.

Hozzávalók:

1 Leveles tészta (Tante Fanny sima, nem élesztős)

400 g karfiol

300 g répa

olívaolaj

só, bors, friss kakukkfű

2 tojásból majonéz

3-4 ek szezámmag

A karfiolt vágjuk apróra, a répát reszeljük le, és kevés olívaolajon sóval, borssal, folyamatos keverés közben dinszteljük 3-4 percig.

A szezámmagot serpenyőben pirítsuk meg, a kész majonézbe keverjük bele. A karfiolos répához keverjük a majonézt, hogy kellemesen ragacsos állagú legyen.

A tésztából 12 cm széles csíkokat vágunk, és az egyik felére csíkban ráhelyezzük a karfiolos tölteléket. A töltelékre ráhajtjuk a tészta másik felét, és a széleket villával összenyomjuk. Felszeleteljük, tojással megkenjük, majd nem pirított(!), hanem sima szezámmaggal megszórjuk. 

220 C-ra előmelegített forró sütőbe tesszük. Kb. 15-20 perc alatt kész.   

 

Én magam nagyon élveztem így is, de valószínűleg egy gerezd fokhagyma akár a majonézbe, akár a karfiolhoz téve nem rontja el ezt a nassolni valót, sőt... de én még dolgoztam aznap du. így nem tettem bele.

Utána már csak a mosogatás marad.

 

 

 

 

 


 

5 komment

Címkék: zöldség sós vendégváró sütök falatok aprósütemény aprók keverek

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr12837800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkeluca 2011.04.18. 22:18:25

ez borzasztó. de tényleg. :)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.04.18. 22:44:29

Na jó, de emlékszel még arra, amikor a kávét is csak cukorral tudtad meginni? adj magadnak 10 évet, és meg mered majd kóstolni.
Most komolyan mi ennyira rémisztő? minden része finom külön is, így aztán egyben is kitűnő.
Azt elfelejtettem beleírni a posztba, hogy nagyszerű vendégváró!
Mikor látlak benneteket ? :)

Scala 2011.08.08. 10:29:53

Archiváltam ezt a receptet, és az átrendezés miatt nem találta a Google Chrome, így jönnöm kellett megkeresni megint. Igen szép a blog, és tetszik az új elrendezés! Gratulálok! Köszönjük! :-)))
A post főszereplőjét, a hasét - még - nem készítettem el. Diétázni fogok pár hetet, ezeket a látogatásokat window eatingnek hívhatjuk. /Elszaladtak a pacik pár hete, muszáj lejjebb venni. + a nagy zabavágy egyébként is október és március között tör rám. :-)/
Addig is sok ügyködést, köszi a blogot!

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2012.03.06. 21:43:28

@Scala: Nahát, ekkoriban még annyira ügyetlenül kezeltem a felületet, hogy észre sem vettem az üzenetet. 1000 köszöbnet érte, és jelzem március van!

Scala 2012.03.07. 12:02:53

@sajtosbrokkoli: Szia! Semmi gond! :-)
Most épp a férjem diétázik, lisztmentesség... ha lesz erőm főzni nekiállok!
Komoly személyzetre vágyom, akiket ráállíthatnék az ilyen blogokra. :-D