HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Panzenella: kenyérsaláta Jamie Olivertől

2011.05.02. 11:56 :: sajtosbrokkoli

Jamie salátájának a következményei mindig beláthatatlanok. Nem sok étel van, aminél nem ismerem hol a határ, de ebből még soha nem sikerült annyit ennem, amennyi elég lett volna. Minden porcikám remeg még egy falatért. Már felállok az asztaltól, és mosogatok, de beleeszek a maradékba. Már kifelé jövök a konyhából, de visszatérek és megfogadom: ez lesz az utolsó! De nem nyugszom, amíg el nem fogy. Mindig túleszem magam belőle. A színek, az illatok és nekem a rusztikája is magával ragadó.

Azért most rutinosabb voltam, a salátából egy jó adagot Erikának (a takarítónők gyöngyének) ajánlottam. Aki: - Melcsikém, ez gyönyörű! - felkiáltással értékelte, majd pont ugyanannyit evett mint én (értsd: degeszre), és végül azt is megbocsájtotta, hogy pár perc alatt tönkretettem a salátával az aznapi munkáját. Én nem tudok rendben főzni, viszont tudok utána rendet csinálni. Ezt majd még kivesézzük, jó?

Kicsit bonyolultnak tűnik, de ez csak a hozzávalók előkészítése miatt van így. Ne tántorítson hát el ez senkit, kössétek fel a nadrágokat, és vágjatok bele. Hálásak lesztek a tanácsért.

Hozzávalók:

600 g jó minőségű szikkadt kenyér (pl toszkán, cibatta)

2-2 piros és sárga kaliforniai paprika

1000 g érett finom paradicsom (több fajta, vegyesen)

12 olajos szardellafilé

1 marék kapribogyó

1/2  salátahagyma

1 szárzeller középső zsenge része

1 marék bazsalikomlevél

Az öntethez:

borecet

olívaolaj

1 kis gerezd fokhagyma

só bors

A paprikákat megsütjük forró sütőben, vagy grillen és egy tálba, vagy dobozba téve letakarva hagyjuk 20 percig, hogy a bőrét le tudjuk húzni. A paradicsomokat vágjuk kis darabokra, és tegyük egy szűrőbe, alá pedig egy edényt, ami felfogja a levét, erre még szükségünk lesz. A paradicsomot sózzuk, és forgassuk meg, aztán tegyük félre és hagyjuk lecsöpögni.

A kenyeret (amit ez esetben én sütöttem, holnap felrakom a receptet) törjük falatnyi darabokra. NEM VÁGJUK! Ennek több oka is van. Borzasztóan nézne ki és így jobban felszívja majd a nedvességet. Jamie ZAFT-nak hívja, de nekem nem barátom ez a szó. Közben a paradicsom levébe beletesszük a szardellát a gerince nélkül, amit én kis darabokra szoktam tépni. Ezt azért tesszük, hogy a szardella aromája megízesítse a lecsöpögött levet. A paprikák bőrét óvatosan lehúzzuk és a levét szintén a paradicsomléhez tesszük. Csíkokra vágjuk és jöhet a hagyma, amit nagyon apróra, valamint a zeller, amit pedig vékony szeletekre vágunk.

A paradicsomot kicsit kinyomkodjuk, és a kenyérrel, a többi hozzávalóval és a bazsalikommal összeforgatunk. A lét kb 3-4 ek borecettel, és 10-12 kanál olívaolajjal összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát is. Az öntetet a salátához keverjük, és kb egy percig, kíméletesen forgatjuk a kezünkkel.

Nagyjából 14-20 perc múlva tálalhatjuk, de akár egy órát is állhat az asztalon, mielőtt hozzáfognánk. Ne tegyük hűtőbe! Szerintem remek szombat esti vendégváró egy jó beszélgetéshez, borozáshoz.

2 komment

Címkék: kenyér paradicsom paprika saláták keverek hűtök 0fokfölött

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr62871421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szőkeluca 2011.05.03. 09:39:29

igen! igen! (ömlik a nyálam, a francba!)

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.05.03. 11:42:18

Akkor remélem a karfiolos szezámos cuccot ezért cserébe megbocsájtod. Örülök, hogy a kedvedre tehettem.