HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Piknik sajttorta bodzával, ezúttal recepttel!

2011.05.23. 09:04 :: sajtosbrokkoli

Kihasználtuk az első alkalmas májusi hétvégét és tópartra mentünk, sportoltunk. Elvihettük volna a piknik sajttortákat is, amik péntek délután készültek, és a hűtőben vártak éjszaka, de a reggeli napfény annyira jól állt az üvegeknek, hogy mindenki rábukott egyre, nem volt mit elvinni! Mondjuk, nem is vittük volna el, pláne annak tudatában, hogy akkor lemaradtunk volna a fiúk mindent összefoglaló pazar mondatáról. A tóparti büfében Bubó ráizgult egy ischlerre, meg is kapta, majd 2 falat után konstatálta, hogy ez bizony nem finom sőőőt, majd a Zsebkutya tesója gondolta, hogy tesz vele egy próbát Ő is, és itt jött el az igazság pillanata, amikor beleharapott, és a lemorzsálódott tésztadarabokat meglátta a tányéron, azt mondta: NÉZD ANYA, PRÉZLIT IS ADTAK HOZZÁ!

Majdnem lefordultunk a székekről, nem voltam rest, és én is beleharaptam eztán, és egy újabb különlegességre figyeltem fel, a számban szétáradt egy már gyerekkoromban is rettenetesnek talált, rózsaszínű fogkrém íz. Innen már nem volt megállás, mindenki megkóstolta és valóban ott volt az a különleges rózsaszín íz. Rémálom, azóta is azon tűnődöm, hogy kerülhetet bele, talán a műlekvár volt a közepén? Az lehetett a forrása?

A sajttorta viszont kellemes lett, sőt, a felébe bodzát is raktam, bár a lime-nak úgy érzem nem annyira volt barátja, viszont lime nélkül nagyszerű párosításnak tűnik. Azt gondoltam, hogy a sütéstől esetleg majd megbarnul, de amint a képeken is látszik, nem színezte el, semmi változás nem történt az ízén kívül.

Hozzávalók

50 g cukor

225 g krémsajt (philadelphia)

1 tojás

25 ml tejszín

citrom, citromhéj, vagy lime

kevés vanília kikapart belseje

300 g eper

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A cukrot késes robotgépbe tesszük és kb 1/2 citrom héjával alaposan összekeverjük, hogy a citromhéjtól átnedvesedjen a cukor. Ezután jöhet a sajt és a tejszín, a vanília, majd a legvégén a tojás. Alaposan összekeverjük és kicsi befőttesüvegekbe rakjuk, maximum az üvegek kétharmadáig. Egy hőálló edénybe forrásban lévő vizet öntünk, és beleállítjuk az üvegeket. A víz érjen az üvegek feléig. 25 perc alatt készre sülnek, a széle legyen szilárd, a közepe pedig remegjen még, amikor kivesszük.

Ha bodzát is rakunk bele, akkor mossuk meg a virágot, és a szárról letépkedve tegyük a turmixba, de akkor a citrom és lime héjra nincs szükség! Üvegenként kb 1 evőkanál bodzavirággal számoljunk.

Ha kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd hidegen tegyük hűtőbe, minimum 5 órára, vagy egész éjszakára. Tálalás előtt öltöztessük fel eperrel vagy más gyümölccsel.

Gyorsan fogyott...

Szólj hozzá!

Címkék: ételek gyümölcsös desszert sajttorta édeseim hűtök 0fokfölött

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr272925377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.