HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Rebarbarás cseresznyés crostata

2011.05.26. 10:00 :: sajtosbrokkoli

Sonja szerint - aki évek óta kis hazánkban él, de amúgy német - az egyik legérthetetlenebb étkezési szokásunk, hogy szombati ebéd után, mondjuk egy terülj terülj asztalkás családi vendégségben, még be sem fejeztük a főételt, azonnal nekiállunk a desszertnek. Szorosan ehez kapcsolódik illetve ebből fakad egy feloldhatalan probléma: miszerint ezért kimarad a délutáni kávézás egy süti kiséretében. Azt ehez képest éppen csak suttogva mondja, hogy persze az anyanyelvén való beszélgetés is hiányzik. Na Ő az én emberem! Egy nyelvet beszélünk ami a déliutáni kávét és sütit illeti. Szerintem is egészen más az a délután, amikor egy kávé mellé 20 percre le lehet ülni, és mellé egy sütit is enni. Akkor az ebéd már csak halvány emlék, mindenünk kész befogadni az élményt. Érzitek ahogy áramlik a csíííí? Hülye! Mármint én. Vigyázat lassan kifejlesztem a képernyőn keresztül élvezhető áramló csíííís sütit. A Budapest tv kapkodni fog értem. 

Visszatérve azért ajánlom mont Sonjának ezt a posztot, mert tegnap délután megadatott, hogy leültem egy kávé mellé, és közben rebarbarás sütit ettem, ami szintén nagy favoritja, sőt megbeszéltük, hogy Ő már gyerekkorában is szerette és ette a rebarbarát, szemben velem-velünk, mert nálunk ugye nem túl régen, néhány éve jelent meg állandó termékként a piacon.

Hozzávalók:

150g liszt

40g kukoricaliszt

1/2 tk só

1/2 tk cukor

110g vaj

kb 4-6 ek jeges víz

5 szár rebarbara

300g cseresznye

150g málna

2 ek barna cukor

2 tk keményítő

1/2 rúd vanília

csipet só

A gyümölcsöket mosás, vágás magozás után (nem a málmát a cseresznyét!) a cukorral, sóval tegyük fel forralni, amikor levet eresztett tegyük hozzá a vaníliát és a keményítőt. Kb 6-8 perc alatt kész. 

Egy késes robotgépben összekeverjük a lisztet, sót, cukrot, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott vajat, és pulzálva össze morzsásítjuk. Ekkor jöhet kanalanként a víz, hogy összeálljon a tészta. Vegyük ki a gépből, és kézzel egy két forgatással gyúrjunk gombócot belőle. Fóliában 30 percre tegyük hűtőbe.

Két sütőpapír között nyútsuk ki a tésztát 2-3 mm vastagra, és szaggasunk belőle köröket 10 cm átmérőjüt. A közepét töltsük meg egy egy kanél gyümölccsel, és a széleket csípkedük össze. Újabb egy órára tegyük hűtőbe. Eközben melegítsük elő a sütőt 200C-ra. Kb 20 perc alatt megsül.

A tészta semleges, se nem sós se nem édes. Éppen ezért a gyümölcs karaktere lesz a meghatározó, aki édesebben szereti, az tegyen több cukrot, mert én nem szeretem édesen, ezért nem vagyok mérvadó. Ha mégsem lett elég édes, a végén bátran meghinthetjük porcukorral is. Ha netán valakinek túl édes, akkor nagyszerűen oldható , egyensúlyozható az íz egy kupac tejföllel a tetején.

 

Szólj hozzá!

Címkék: süti gyümölcsös desszert vendégváró rebarbara édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr752933580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.