HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Clafouti - egy őrült nap csodás befejezése

2011.05.31. 08:00 :: sajtosbrokkoli

Ma megtoltak hátulról, de nem úgy, éppen ezért egyáltalán nem esett jól, mert ugye az elkövető nem kérte a beleegyezésemet, váratlanul ért, és hát nagyon béna is volt, sőt talán ittas is. Ezt még csak kibeszéltem volna a pszichomókusnál, de azt, hogy a hátulról belém jövő egy gyors mozdulattal hátratolatott, majd elhajtott anélkül, hogy megkérdezte volna hogy vagyok, és mi lett az autómmal, ahhoz kevés egy mókus, úgyhogy nem is megyek egyhez sem beszélőre. Az emberiségbe vetett hitem nem változik alapvetően, de teli van a fejem kérdőjel végű gondolatokkal, csak senki nem válaszolja meg. Mindegy, már megtörtént, én - majdnem - jól vagyok, még szerencse, hogy kéznél vagyok magamnak, kaptam magamtól kombinált kezelést, csoda tape-eket, remélem pár nap múlva el is felejtem.

Ez sem volt kis meglepetés, de az még nagyobb, hogy egy csodás clafouti még itthon várt, mire végeztem a rendőrségen, orvosnál stb. Annyira hálás voltam a fiúknak, hogy azt nem is tudják. Leültem és magamhoz vettem egy adag békét, és otthont jelentő clafoutit.

Eddig 3 clafouti receptet próbáltam, de egyikkel sem voltam maradéktalanul elégedett. Viszont ez a mai kifejezetten nekem íródott, szerintem tökéletes lett. A cukor mennyiségén egy kicsit csökkenteni fogok, mert nekem nem szükséges ennyi, én kevéssé édesen jobban élvezem, az állaga viszont feledtette a cukortöbbletet.

A clafoutit gyakorlatilag bármilyen gyümölccsel lehet készíteni, cseresznye, málna, barack, szilva, a teljesség igénye nélkül, de ezek az én kedvenceim.

Mindenképpen jegyezzétek meg ezt a receptet, nem fog csalódást okozni!

Hozzávalók:

100+40 g cukor

40 g vaj

3 tojás

100 g mandula

60 g liszt

200 ml tejszín

1/4 tk só

vanília

A 100 g cukrot a tojássárgákkal és a puha vajjal kézi mixerrel kikeverjük, beletesszük egy 3-4centis vanília belsejét, és hozzákeverjük a tejszínt, kanalanként lassan. A mandulát, a sót, a lisztet összekeverjük, és a tejszínes keverékkel simára dolgozzuk, utána pedig a kemény habbá verjük a fehérjéket a maradék cukorral. Óvatosan egymásba forgatjuk őket, hogy a hab ne törjön, és kivajazott, vagy tapadásmentesítő sprayvel befújt edényekbe kanalazzuk, kb az edény 2/3-ig, majd a tetejére tesszük a gyümölcsöket (bár az aljára fognak menni) és a 170 C-ra előmelegített sütőbe tesszük. Kb 25perc alatt készre sülnek. 6 darab lesz.

Sárgabarackos mazsolás öntet:

5 sárgabarack

egy marék mazsola

60 ml bodzaszirup

Mindezt kb 3 perc alatt összefőzzük. Cukor nem kell hozzá több, mivel a bodza szirupban van elegendő. Szirup alatt a tömény szörpöt értettem, de akár egy sima narancs juice is megteszi helyette.

Szólj hozzá!

Címkék: édes más gyümölcsös sárgabarack desszert vendégváró főzök csacskamacska édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr442944577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.