HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Cacio e pepe - élet a trapistán túl

2011.06.21. 09:00 :: sajtosbrokkoli

Spagetti pecorinoval, borsal és olajjal. Kb az egész receptet el is mondtam ezzel az egy mondattal. Vannak ételek, amiket fölösleges bonyolítani, ilyen ez is. A titok a jó minőségű alapanyagokban rejlik, ha igyekszünk a legjobbat beszerezni mindenből, nem okozhat csalódást. 

Vannak ennek persze kicsit "bonyolultabb" változatai is, amikor akár fokhagymát, hagymát, esetleg vajat is tesznek hozzá. Azért még ez sem követhetetlen, remélem.

Hozzávalók:

spagetti tészta 1 cs

pecorino sajt, kb 100g

bors frissen őrölve

olívaolaj 4-5 ek

A spagettiből érdemes nem a klasszikus, hanem a vékonyabb fajtát választani, amit megfőzünk, leszűrünk, és olajjal, sajttal, borssal szórunk, tálalunk, ezt viszont pillanatok alatt, és forrón. 

Úgy érzem, ma is gyorsan ettünk finomat. A pecorino sajtnak nagyon szeretem a borsos változatát is, de azt nem vagyok képes semmibe sem beletenni, az csak és kizárólag tisztán fogyasztandó, gyakorlatilag desszert helyett. A fiúk is oda vannak érte. Mármint a kicsik: Anya mit eszel? Én is kérek. Mééég. Én is. Mééég..... TE MINDET MEGETTED???  Na, így szokott vége lenni a sajtnak és a beszélgetésnek.

3 komment

Címkék: olasz tészta főzök

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr363002183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2011.06.22. 11:03:05

Tetszik!
Foleg az, hogy milyen ugyesen leszedtetek a kepen levo zacsirol a www.culin... cimet.
Igy a kutya sem fog rajonni, hol vettetek a sajtot :o))))

sajtosbrokkoli · http://kajapiazongora.blog.hu/ 2011.06.22. 11:52:49

@Attilajukkaja: Ebből az következik csak, hogy kicsi a fényképezőm keresője, illetve hogy nem férek mögé szemüveggel. A sajt nevére koncentráltam, de te helyettem elvégezted a direkt reklám elhelyezést látom :). Majd szólok a Culinarisban, hogy mekkora volt a nézettség, és megpróbálok valami állandó kedvezményt kicsikarni, úgyis sok pénzt költök náluk. Ha sikerül, néha magammal viszlek jó?

Attilajukkaja 2011.06.22. 12:26:26

@sajtosbrokkoli:
A Culinaris-t en is szeretem, de igyekszem minel ritkabban menni hozzajuk, mert olyankor egy vagyont hagyok ott! Nagyon veszelyes helynek tartom ;o)
De ha valami kedvezmeny kicsikarasarol van szo, akkor persze veled tartok!!!
Az ilyen egyszeru, de nagyszeru (olasz) kajakat amugy en is nagyon kedvelem. Es nagyon igazad van abban, hogy a megfelelo alapanyagok nagyon fontosak. Na es az, hogy a pastat (zoldsegeket, halakat, husokat,...) ne fozzek szarra, mint egyes helyeken teszik.
Bar annak is megvan valahol az elonye. Anyukam agyonfozott karfiollevese messze nem puffaszt annyira, mint az en roppanos valtozatom :o)))