HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Mandulás barackos süti sáfránnyal 5 órára

2011.07.19. 07:00 :: sajtosbrokkoli

Készült már egy - két  sárgabarackos süti de régóta tudom, hogy 3 a magyar igazság így aztán nem tudtam ellenállni ennek a mandulás, sáfrányos változatnak sem. Nyersen annyira marcipános az íze, hogy egészen meglepődtem rajta és alig tudtam megállni, hogy ne essek neki kanállal, sütve pedig egy 5 órai teához passzol leginkább omlós állagát figyelembevéve. Érdekes módon Aurél szerint ez jobb mint a plasztikázott egyes számú barackos. Én ezt nem állítanám, de holnap is megkóstolom, amikor már a gyümölcs ad a nedvességéből a tésztának egy kicsit.

Bréking: maradok az egy-két-nél, azok nekem finomabbak.

Azt hogy szép, kevésnek érzem, inkább nagyon szép, de leginkább tökéletes harmónia árad belőle.

 Hozzávalók:

150g vaj

125g porcukor

1 nagy tojás

150g őrölt mandula

1 csipet sáfrány

150g rétesliszt

1 tk sütőpor

pici só

500g sárgabarack

50ml forrásban lévő víz

1 ek szeletelt mandula, porcukor

A sáfrányt öntsük le a forró vízzel, és hagyjuk állni. A cukrot és a vajat robotgéppel keverjük habosra, és adjuk hozzá a tojást, amivel még 3 percig keverjük. Tegyük bele a madulát és ezzel is keverjük össze. A sütőport oszlassuk el a liszben. Eddigre a sáfrány már kioldódott és a víz kihűlt annyira, hogy a vajas keverékünkhöz felváltva a liszet és a vizet hozzáadhatjuk úgy hogy minden elemnél alaposan elkeverjük, mielőtt a következőt hozzáadnánk. A sáfrányt hagyjuk a vízben. 

Kivajazott formába rakjuk a tésztát, a felezett barackokat szépen rárakjuk, és a tetejét a szeletelt mandulábal megszórjuk.

180C-ra előmelegített sütőbe tesszük és kb 45 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor egy kicsi porcukorral szórjuk meg a látvány kedvéért.

Az előmelegített sütőről mindig elfelejtem megosztani veletek, hogy nagyi barátnője szerint: "Hideg sütőbe csak a hurkát tesszük fiam!" Na ez volt a mai okosság, remélem megjegyezhető és hasznos volt.

 

Szólj hozzá!

Címkék: süti okosság gyümölcsös sárgabarack édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr373078475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.