HTML

KajaPiaZongora - recept, receptek

A sütés, és a főzés a az én terápiám. Receptek és ízek után kutatok. Végül a recept, és a fotó is ide kerül. Találsz étel, ital, desszert, és design ötleteket. Legyen az otthoni főzés és étkezés a gasztronómia méltó része, ne csak kötelező program, és feladat.

Friss topikok

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • maya51: Nagyon jó recept, de nekem sok a lé rajta (2014.12.05. 16:05) Vajon párolt alma köret

Linkblog

Címkék

0fok (4) 0fokalatt (7) 0fokfölött (38) agaveszirup (3) alaplé (2) alkohol (2) alma (12) anannász (1) aprók (20) aprósütemény (20) avokado (4) bab (1) barack (2) bénázások (2) birsalma (4) biscotti (3) bonbon (1) borsó (3) bruschetta (3) bulira (28) bulivan (2) cékla (3) citrom (5) csacskamacska (77) család (10) cseresznye (2) csicseriborsó (2) csicsóka (1) csirke (1) csokis (54) cukkíni (3) cukkini (9) cupcake (5) curry (1) design (4) desszert (60) dinye (2) dzsem (2) édes (36) édeseim (260) egres (1) élesztős (27) élménybeszámoló (12) előétel (9) eper (10) étel (1) ételek (28) ezmiez (1) fagyi (3) falatok (11) fánk (2) felfújt (1) fesztivál (1) feta (5) fhús (7) fölött (2) főzök (103) french toast (1) ganache (2) gesztenye (1) gomba (3) gombóc (2) gránátalma (1) gyerek (21) gyümölcsös (161) h (1) hagyma (1) hagyományőrzés (10) hal (8) hellókarácsony (12) hitalok (10) hűtök (59) ital (9) joghurt (7) karácsony (41) karamell (2) karfiol (1) kávé (3) keksz (3) kelbimbó (4) kelt (10) kenyér (17) keverek (61) kitalok (4) koktél (1) kókusztej (1) köles (4) könyvjelző (1) köret (16) lángos (1) lasagne (1) lencse (3) leves (19) libamáj (1) macaroon (5) majonéz (1) mák (3) málna (2) mango (2) más (58) mascarpone (9) matcha (1) medvehagyma (1) meggy (6) mousse (1) muffin (1) Munkatálaló (1) nélkül (1) Nobilis (2) nyúl (1) öko (8) okosság (9) okosságok (3) olasz (14) olvasónapló (1) országtorta (1) ostya (1) őszibarack (5) ötletek (41) padlizsán (5) palacsinta (1) pálinka (2) paprika (5) paradicsom (5) pesto (3) pohár (3) polenta (3) programajánló (2) push up pops (2) rebarbara (7) répa (9) rétes (3) ribizli (1) ricotta (3) rizs (3) sajttorta (12) saláta (4) saláták (30) sárgabarack (11) sárgadinnye (1) segítsüti (2) shús (12) sorbet (1) sós (57) spárga (6) spenót (5) statisztika (1) sütés (1) sütésnélkül (3) süti (13) sütök (89) sütőtök (1) szeder (1) szendvics (18) szilva (13) tepertő (1) terités (3) teszt (1) tészta (26) tesztüzemmód (1) tonhal (1) torták (46) tortilla (1) ünnepelek (57) vendégváró (31) Villa Bagatell (1) zacskó (1) zeller (2) zöldség (80) zongorázok (119) Címkefelhő

Utolsó kommentek

  • takacsveca93: Én is kipróbáltam és áradoztak, hogy mennyire finom lett, szóval biztosan készíteni fogok még ilye... (2018.01.28. 15:22) Méternyi cupcake
  • Csalogány: Hello. Valahogy nem úgy sikerült ez a süti ahogy ide le van írva. Ugyanis a 175 fokra előmelegítet... (2017.07.17. 19:32) Ragacsos csokis keksz
  • tom sawyer: Egy jó másfél éve nem jártam itt, de ahogy látom, nincs is már frissítés. Remélem szültél még pár ... (2017.01.02. 20:23) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Borbély Karolina: Évek óta próbálok olyan finom és gazdag (nem száraz) gyümölcskenyeret készíteni amilyet anyósom sz... (2015.12.20. 19:10) Püspökkenyér-gyümölcskenyér
  • Hanna Kozári: Az az igazság, hogy ez a macskanyelv jobban hasonlít a "magyar" vagy inkább svájci macskanyelvre, ... (2015.09.10. 18:46) Macskanyelv
  • Utolsó 20

Szilvás barackos cobbler

2011.08.07. 21:22 :: sajtosbrokkoli

Talán nem mindenki ismeri a cobblert, mert hiába sütik minden amerikai háztartásban, éttermek kínálatában nem igazán népszerű. Ennek az oka az lehet, hogy finoman szólva nem túl szép. Pedig ez is megérdemelné az ismertséget legalább annyira mint a sajttorták, mert hasonlóan azokhoz végtelenül variálható, egy szabály van csupán: az edény aljára kerül a gyümölcs, rá pedig a tészta. 

A tenegerentúlon a 19.század vége felé terjedt el, és az egyik legszerethetőbb tulajdonsága az volt, hogy bármiből elkészíthették, amit a környező földek kínáltak, illetve az adott évszak engedett. Később már fagyit is társítottak mellé, ami manapság már szinte kötelező kellékként nőtte ki magát. Mondjuk nekem sincs ellenemre, de én önmagában is szívesen eszem.

Lehet rá készülni is, de gyakorlatilag a legjobban mindig azok a cobblerek sikerülnek, amik a kicsit puha túlérett gyümölcsökből készülnek. 

Hozzávalók:

125g liszt

1/2 cs sütőpor

100g vaj

1 tk cukor 

1/2 tk só

125 ml iró

A gyümölcs réteghez

8 szilva

2 barack

2 ek cukor

1 ek citrom

1 vaniliáscukor

1 mk fahéj

Az irót nehéz beszerezni, így ha nektek sincs tehenetek a kertben, vagy a közös udvaron, esetleg nem kezditek a reggelt a biopiacon, készítsetek. Én a 125 ml tejhez adok 1 tk ecetet, és félrerakom 10 percre. Ezt használom iró helyett. A gyümölcsöket megmososm, kis darabokra, vagy szeletekre vágom, és a cukorral citrommal fahéjjal összekeverve félreteszem. A nagy késes mixer aljára rakom a lisztet, sütőport, sót , cukrot, puha vajat, és összemixelem, aztán hozzáadom az irót, és ezzel krémesre keverem.

A gyümölcsöt egy tapadásmentes edénybe teszem (én ebbe szoktam eleve tenni a vágott gyümölcsöt) és a tetejére vizes kanállal kis kupacokat rakok a tésztából. 

190C-ra előmelegített sütőbe kb 30-40 percig sütöm. Ha a teteje szépen megsült, és a tészta között kibugyog a gyümölcslé, akkor biztosan kész van. Langyosan a legfinomabb. Bármilyen erre alkalmas gyümölcs önmagában, vagy kombinálva is használható, nálunk is aktualizálható az éppen kéznél lévő termő gyümölcsökre. (rebarbara-eper, málna, ribizli, alma, szeder, barack, szilva, meggy, mindenféle variációkban) Vannak változatok, amikor mandulát is raknak a gyümölcs közé, én azt kevéssé szeretem, szerintem ez a natúr változat a tuti. Elnézve az utolsó képet rájöttem, hogy talán azért sem népszerű éttermi fogás, mert az ember lányára súlyos ólomként nehezedik az inger hogy kinyalja a tányért. 


 

Szólj hozzá!

Címkék: édes süti gyümölcsös desszert sütök édeseim

A bejegyzés trackback címe:

https://kajapiazongora.blog.hu/api/trackback/id/tr43132478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.