Első hangzásra talán furcsa, de nem szeretem a szépen tekert tortillákat, hanem a hanyagul félbehajtottakat részesítem előnyben, amit csak gusztustalanul lehet enni, mert kiesik belőle ez-az menet közben, de a töltelék aránya jóval szimpatikusabb mint a tekert változatoké, még ha wrapnek hívják is.
Gyors, könnyű, egészséges és finom, kell ennél több?
Hozzávalók:
150 g kukoricaliszt
150 g simaliszt
4 ek olaj
200 ml víz
pici só
2 paradicsom
1 kicsi lilahagyma
1 avokádó
1/2 kaliforniai paprika
1 zöldpaprika
kígyóuborka
citrom
2 nagy doboz tonhal konzerv (olajos)
petrezselyem
metélőhagyma
A tortilla hozzávalóit összegyúrjuk, és letakarva hagyjuk pihenni 1/2 órát. Ezalatt a zöldségeket előkészíthetjük. Ez mosást és apró darabokra vágást jelent. Egy nagy serpenyőt felforrósítunk, és szárazon megsütjük benne a vékony, kör alakúra nyújtott tortilla lapokat. Kissé felhólyagosodnak majd, ekkor megfordíthatjuk. Én minden egyes lap sütése után ki szoktam törölni a serpenyőt papírral, hogy a liszt ne égjen benne.
A zöldségeket a hallal, és citromlével, kevés sóval összeforgatjuk, és a tortillákba töltjük.
Ennyi lenne az egész, nem nagy ördöngösség. Viszont jobb, mint a Nordsee új, Váci utcai pultjában lőtt tonhalas wrap.
Utolsó kommentek