A méteres kalács retro ízvilága új köntösben, gyerekszájakra és gyermeklelkű vagy nosztalgiázni vágyó felnőttekre szabva cupcake formában kelt életre. A csoki kívül és belül is felbukkan, a puncskrém nem összeköti, hanem öltözteti a csokis és vaníliás tésztát. Lehetetlen vele tévedni, ma is mindenki szereti ezt a klasszikusnak számító ízhármast.
A Segítsüti 2015 tavaszi fordulójára készült ez a süti, ha nem tudod mi ez, olvass utána, ha tudod, akkor csak válogass és licitálj. Remélem idén is sokan állnak e mellé a jó ügy mellé a szervezőkön, és a bloggereken túl.
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás szétválasztva
160+100g cukor
½ rúd vanília
100ml olaj
10 +2 ek meleg víz
260g liszt
½ sütőpor
2 ek kakaó
csokihoz:
4 ek porcukor
3 ek tejpor
4 ek kakó
10 g vaj
forró víz
krémhez:
1200ml tej
225g cukor
3 puncs pudingpor
200g vaj
200g porcukor
A tojások sárgáját 160g cukorral fehéredésig habosítjuk, hozzáadjuk a vanília kikapart magját, az olajat, majd a meleg vizet. Előkészítjük a lisztet, összekeverjük a sütőporral, és félrerakjuk. A fehérjét habbá verjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a maradék 100g cukrot, amivel addig verjük, míg fényes nem lesz.
A tojássárgájás alaphoz hozzákeverjük a lisztet, majd pontosan egyenlő két részre osztjuk ( én ezt mérleggel grammnyi pontosan végzem). Az egyik feléhez hozzákeverjük a plusz két kanál vizet, és a kakaót. A felvert fehérjét is ketté osztjuk, és a két alaphoz forgatjuk.
Az előkészített kapszlikba egy egy kanál sárga, és kakaós tésztát rakunk. 175C-ra előmelegített sütőbe kb. 15 perc alatt megsütjük.
A csokihoz a száraz anyagokat összekeverjük, és apránként kevés forróvízzel elkezdjük összekeverni. Egy jól alakítható csokialapot fogunk kapni, ráadásul igény szerint lehet sűrűbb, vagy hígabb a krém. Ezt kell beletöltenünk, a kihűlt, és közepükön kivájt muffin tésztákba.
A krémhez a puncsos pudingot megfőzzük, alaposan kihűtjük. A vajat a porcukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal alaposan összeverjük. Habzsákba tesszük, és a tésztára nyomjuk.
A csokiból csorgassunk a krém tetejére is, vagy akár fedjük be az egészet, ha még több csokis ízt szeretnénk.
Utolsó kommentek